Descoperă-ți tipologia sexuală, ca să știi ce să ceri în dormitor

Tu cât de bine te cunoști? Cât de satisfăcătoare este viața ta sexuală? Află care e tipologia ta sexuală ca să te bucuri din plin de momentele intime cu partenerul.

Descoperă-ți tipologia sexuală, ca să știi ce să ceri în dormitor

Comunicarea bună, eficientă, este necesară și în pat. Da, nu putem să o omitem din niciun domeniu al vieții noastre. Cu ce ajută comunicarea din punct de vedere sexual? Pai ca să ceri ce ai nevoie, ce îți place, să pui limite la ceea ce nu este confortabil pentru tine. Unii spun că sexul se face, nu se vorbește despre el, dar nu poți să îl faci bine dacă nu ești deschis în privința lui, inclusiv comunicând. Iar legat de ce să ceri, e necesar întâi să știi ce vrei, care e tipologia ta sexuală.

Senzuală

Pentru tine sexul este o experiență senzorială în care sunt antrenate toate simțurile. Nu îți place să te grăbești, mai degrabă preferi un ritm foarte lent unde să vă explorați intens. Atingeri, mângâieri, săruturi, nu doar în timpul preludiului, ci în timpul actului în sine. Lenjeriile sunt mereu o idee grozavă pentru tine, mai ales că ești foarte kinestezică, iar în ceea ce privește bărbatul senzualitatea capătă note lascive.

Aventuroasă

Sex în public, în locuri interzise? De ce nu? Fiecare loc din casă este un posibil loc de făcut sex, iar patul ți se pare plictisitor. Ori e agreabil doar în contextul sexului sălbatic pe care oricum îl preferi sexului vanilla, adică mai liniștit, cu accente de romantism și blândețe.

Cameleonică

Te adaptezi atât de bine fiecărui partener în parte, încât îți este greu să identifici care este stilul tău sexual personal. Iar aici nu discutăm de iscusința în arta amorului. Ci de un comportament de tip pleaser care se extinde și în afara așternutului. Vrei ca lui să îi fie bine, să te placă, să nu îl provoci, să nu îl superi așa că te adaptezi până la nivelul la care… te pierzi pe tine.

Sexuală

Sexul este pentru tine o formă de relaxare, de descărcare a stresului, dar și o formă de validare. Ai făcut din sex arma ta de seducție și ești perfect conștientă de puterea ei. Ai foarte mare încredere în sexualitatea ta, iar uneori te poate sabota, căci o afișezi timpuriu în interacțiunea cu sexul opus, ceea ce atrage bărbați indisponibili, de tipul vânători, dornici să cucerească premiul.

Ludică

Se poate să te joci în pat? Desigur. Iar jucăriile sexuale sunt cât se poate de variate și ofertante în acest sens. Ești dispusă să experimentezi și cel mai probabil deja ai o colecție de jucării sexuale pe care le folosești singură sau împreună cu partenerul tău. În această categorie pot intra și anumite practici BDSM, în funcție de limitele mai rigide sau mai laxe pe care le ai în legătură cu această ramură a sexualității, pe care nu o îmbrățișezi neapărat ca stil sexual, ci pentru a mai condimenta ocazional sexul.

Citește și:
Cum să te porți cu un bărbat timid la primele întâlniri

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle