Cum să te porți cu un bărbat timid la primele întâlniri

Dacă este un bărbat timid nu trebuie să te porți cu el cu mănuși. Există însă o serie de comportamente propriii la care e indicat să fii puțin atentă.

Cum să te porți cu un bărbat timid la primele întâlniri

Este un bărbat timid și ești perfect conștientă de asta, deoarece mai mult tu l-ai invitat în oraș. Se învârtea în jurul tău de multă vreme și nu avea curaj să îți propună să ieșiți la cafea. Ori, și-a verbalizat intențiile, dar roșeața din obraji, felul în care se încurca în vorbe l-au trădat din plin. Nu te deranjează timiditatea sa, poate chiar ți se pare simpatică, sau ți-ai dori mai multă îndrăzneală. Indiferent de variantă, un lucru este cert: e necesar să-l ajuți puțin și să-ți ajustezi comportamentul astfel încât să nu-l intimidezi suplimentar prin ceea ce zici sau faci.

Teme ajutătoare

Dacă s-a simțit copleșit, fără să vrei ai preluat controlul, mută focusul la el abordând un subiect despre care știi sigur că îi place sau e pasionat de el. Este o modalitate de a te reconecta, de a-l face să se simtă în control. O ofertă de conectare, dar în sens invers. Utilă și post întâlnire când poate e copleșit de emoții și nu se angajează în discuții așa cum ți-ai dori.

Atenție la cât vorbești

Ești exuberantă, foarte comunicativă de fel? Ai grijă ca totuși și el să aibă loc să spună ceva. Poate chiar și pentru tine comunicarea fără oprire e un mecanism de apărare. Ești anxioasă, așa că preferi să îți calmezi anxietatea vorbind. Însă cu cât monopolizezi conversația, cu atât el nu va simți să intervină.

Copiază-i limbajul corpului

Da, poate că ți se va părea nenatural, va presupune un plus de atenție din partea ta, însă scopul este de a-l face să se simtă relaxat, și vei obține asta în final. Prin sincronicitate te simți acceptat, te destinzi, te deschizi, căci ai senzația că celălalt e ca tine, apare nuanța de familiar.

Calibrează-ți întrebările

Nu-l face să se simtă ca la un interviu de angajare venind de acasă cu temele bine făcute, în ceea ce privește istoricul lui familial, relațional și profesional. Sigur că vrei să afli cât mai multe despre el, și fă-o treptat. Pune-i întrebări deschise, la care să detalieze, și atenție la gradul de intruziune, căci un bărbat timid va avea tendința să se închidă în el, să se blocheze.

Întâlnirea-experiență

Cum ar fi să mergeți la o expoziție de sculpturi, o galerie de artă, un muzeu? Aveți o mulțime de teme de discuție tocmai prin prisma experienței în sine. Și el cu siguranță va fi mult mai relaxat decât la o întâlnire față în față la un restaurant, unde știe că trebuie să performeze, să te impresioneze. Ori puteți merge cu bicicletele lângă oraș, pe munte la un traseu, să jucați badminton în parc.

Împreună cu grupul de prieteni

Ați ieșit o dată sau de două ori singuri. Aveți un cerc comun de prieteni sau doar câteva persoane care vă cunosc pe amândoi. Este în regulă să îi integrați și pe ei în activitățile sau întâlnirile voastre. Aduc acel plus de relaxare de care el are nevoie, tocmai pentru că e în compania celor apropiați cu care se simte în largul său. 

Citește și:
Nu totul trebuie rezolvat pe moment cu partenerul de cuplu. Situații când este în regulă să vă duceți la culcare supărați sau furioși

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle