7 moduri prin care poți preveni stările de anxietate

Generația tânără pare să fie tot mai afectată de anxietate, însă ea nu ocolește și persoanele mature, având în vedere că, atunci când ne confruntăm cu aceste stări, avem tendința de a le evita.

7 moduri prin care poți preveni stările de anxietate

Anxietatea este una dintre afecțiunile cu care se confruntă cei mai mulți oameni și, din păcate, aceste tulburări de anxietate sunt în creștere. De cele mai multe ori, stările de anxietate provin din anumite traume nerezolvate din trecut și care își pun amprenta asupra noastră în prezent.

Cel mai important lucru de reținut este faptul că, dacă aceste stări continuă, ar trebuie să consulți un medic deoarece ele au un impact destul de mare asupra vieții noastre și a modului în care ne desfășurăm activitățile. Pot fi momente în care, din cauza anxietății, să nu poți face lucrurile pe care ți le dorești, mai cu seamă că anxietatea se poate manifesta prin diferite stări, precum respirație tot mai grea, tremurat, amețeli, multiple gânduri care îți apar și care nu au de cele mai multe ori corespondent cu realitatea.

În cazul în care te confrunți cu aceste stări o perioadă mai mare de șase luni, ar trebui să ceri ajutor specializat. Iar în acest context, nu ar trebui să îți fie rușine să ceri ajutorul. Te poți confrunta cu prejudecata conform căreia doar persoanele care au probleme de sănătate mintală extrem de grave ar cere ajutor specializat, însă realitatea ne spune faptul că frica și anxietatea pot apărea chiar și în momentele în care nu te aștepți. 

Așadar, dacă și tu te confrunți destul de des cu stări de anxietate, iată care sunt modurile prin care le poți preveni:

1. Schimbă modul în care privești lucrurile

Modul prin care privim lucrurile are un mare impact asupra vieții noastre. De cele mai multe ori, persoanele anxioase au o astfel de gândire și se confruntă cu tot felul de gânduri. În același timp, foarte mulți oameni care au aceste stări vor să își abandoneze activitățile și să revină la zona de confort. Anxietatea te face să rămâi într-o anumită zonă de confort, iar ceea ce ar trebui să faci este să o depășești.

2. Recunoaște-ți fricile

De câte ori ți-ai ascuns fricile față de prieteni, familie, poate chiar și iubit? Știm deja, de multe ori. Această frică are o foarte mare legătură cu încrederea în propria persoană și cu validarea de care avem nevoie de la cei din jur. Dacă ai o frică, oricare ar fi ea, cel mai bine este să ai curajul să o recunoști și să încerci să o depășești, oricât de greu ar fi. 

3. Înconjoară-te de persoane pozitive

Anturajul are un rol extrem de important asupra noastră. Iar din acest motiv, ar trebui să ai în preajma ta persoane care au o gândire pozitivă și care îți împărtășesc din această bună dispoziție. Pe lângă asta, daca ești într-un punct în care stările de anxietate sunt extrem de intense, persoanele care îți sunt alături și care au o gândire pozitivă te pot ajuta. 

4. Renunță la persoanele toxice

Avem tendința de a avea alături de noi persoane toxice deoarece nu avem curajul de a renunța la ele. Pe lângă asta, mai pot fi și alte motive care te fac să nu renunți la acele persoane, printre care sentimentele pe care le ai față de persoana respectivă sau dependența de acele persoane. Ar trebui să îți dai seama că persoanele toxice nu îți fac deloc bine și că ar trebui să renunți la ele.

5. Gândește pozitiv în fiecare zi

Știm deja că ai un program încărcat, responsabilități de dus la bun sfârșit, job, iubit, soț, poate chiar și copil. Însă, cu toate astea, ar trebui ca măcar în fiecare zi să te gândești pozitiv pentru a preveni stările de anxietate. Poți face acest lucru extrem de ușor, mai precis, atunci când te trezești dimineața, să te gândești la un lucru care te face fericită și să te gândești la el întreaga zi. 

6. Fă pauze cât mai des

O vorbă spunea că pauzele „lungi și dese sunt cheia marilor succese,” iar ea se aplică și în cazul în care te confrunți destul de des cu stări de anxietate. În cazul în care simți că ai nevoie de o pauză, te poți relaxa printr-o plimbare în natură, poți merge să vezi un film, să te uiți la serial, să alergi în parc sau să faci acea programare la spa pe care o tot amâni. 

CONȚINUT VIDEO ELLE

7. Zâmbește!

Un lucru aparent banal, dar extrem de eficient este zâmbetul. Atunci când suntem fericiți, acest lucru este evident și iese prin toți porii și nu îți poți ascunde fericirea, orice ai face. Cel mai important este să faci lucrurile pe care le simți în momentul respectiv și să îți recunoști vulnerabilitățile, oricât de greu ar părea.

Citește și:
Kylie Jenner vorbește sincer despre experiența personală cu anxietatea, pierderea prietenilor și regăsirea de sine

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video