Descopera Thailanda – traditii si obiceiuri unice

Festivalul Cultural Thailanda 2011, organizat de Ambasada Regatului Thailandei la Bucuresti, se va desfasura in perioada 3-6 iunie la Bucuresti, in zilele de vineri, 3 iunie si sambata, 4 iunie, la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti“, apoi duminica, 5 iunie si luni, 6 iunie, in Parcul Cismigiu.

Sculpturile in lemn – valori hand-made

In cadrul Festivalului Cultural Thailanda 2011 vom avea posibilitata de a vedea aceasta forma celebra de arta prin ochii si opera unui cunoscut sculptor in lemn din Thailanda, Phet Wiriya.

Lucrarile acestuia, constand in peste 100.000 de elefanti sculptati cu maiestrie desavarsita, reprezinta rezultatul a peste doua decenii de munca. Ucenic al unui prestigios sculptur in lemn din provincia Lam Pang, Phet Wiriya abordeaza ca tema in lucrarile sale tot ceea ce exista intre pamant si cer: fructe, plante, animale, peisaje, oameni, dar, in cea mai mare parte a vietii sale, s-a concentrat asupra maiestuosilor elefanti.

Elefantul este un simbol in cultura thailandeza: il intalnim pe pavilionul national al Marinei Thailandeze, pe monede precum si in templele budiste. Reprezinta puterea, intelepciunea, victoria iar, in fiecare an, pe 13 martie Regatul Thailandei sarbatoreste Ziua Elefantului.

Aceasta arta este transmisa thailandezilor, din generatie in generatie, ca expresie a traditiei dar si ca mijloc de a decora intr-un mod creativ si ingenios.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle