Descopera Thailanda – traditii si obiceiuri unice

Festivalul Cultural Thailanda 2011, organizat de Ambasada Regatului Thailandei la Bucuresti, se va desfasura in perioada 3-6 iunie la Bucuresti, in zilele de vineri, 3 iunie si sambata, 4 iunie, la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti“, apoi duminica, 5 iunie si luni, 6 iunie, in Parcul Cismigiu.

 

Festivalul Cultural Thailanda 2011 isi propune sa promoveze traditiile thailandeze care au fascinat prin frumusete si originalitate lumea intreaga.

Matasea – o traditie regala, o experienta unica

In cadrul festivalului vom putea admira creatiile tesatoarei Vannipa Ponata, o tanara artista inovatoare care imbraca traditia intr-o viziune moderna si interesanta. Ea combina modelele traditionale intr-o maniera moderna, realizand un amestec uimitor de culori si simbolism. Datorita creativitatii sale in realizarea testurilor din matase, Vannipa Ponata a castigat de-a lungul carierei numeroase premii. Prezenta sa la Festivalul Cultural Thailanda 2011 este o oportunitate unica pentru a-i admira stilul deosebit si abilitatea de a combina modele spectaculoase.

Thailanda este celebra in luma intreaga pentru cea mai fina matase. Vesmintele din matase thailandeza sunt renumite pretutindeni atat pentru calitatea lor cat si pentru durabilitate si impodobesc de sute de ani familiile regale.

Una dintre caracteristicile unice ale matasii thailandeze consta in schimbarea culorii in functie de unghiul din care privesti materialul din matase. Motivele tesute, ca forme si cromatica, sunt adevarate lucrari de arta, cu toata creativitatea si incarcatura emotionala pe care aceasta arta le presupune.

Praewa, numita „regina matasurilor“, este un sortiment de tesatura din matase care face parte din mostenirea Pu-Thai, din Baan Pon, districtul Kummuang, provincia Kalasin. Ca aspect, este un vesmant care, pe un fundal de un rosu inchis, etaleaza motive in culori vii si foarte variate. Ca semnificatie, este o mostenire sacra pentru familie: fiecare tesatoare Phu-Tai trebuie sa faca cel putin o piesa Praewa in viata. Majestatea Sa Regina Sirikit este personal interesata de aceasta valoroasa traditie, precum si de importanta ei economica. Avand in vedere cererea foarte mare de pe piata mondiala, Departamentul Regal al Sericiculturii sprijina fermece sericicole sa obtina pana la 15 productii de materie prima pe an.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle