Cum te păcălești să nu te desparți și rămâi blocată în relație

Te-ai gândit să te desparți, dar ai găsit tot felul de motive care te mențin captivă într-o poveste în care nu ești fericită. Cum te păcălești singură.

Cum te păcălești să nu te desparți și rămâi blocată în relație

În adâncul sufletului cochetezi cu ideea să te desparți. Cumva fantasmezi la ea, dar nu o pui în practică. Îți este teamă de singurătate, să nu îl rănești, te întrebi cum te vei descurca sau cum și unde vei găsi un partener mai sănătos emoțional. Ai diverse frici care te mențin acolo, deși știi că nu îți este bine. Și ruminezi la multiple teme care pot reprezenta motive greșite de a rămâne alături de partener.

Ești loială unei idei

Aceasta poate fi ideea de cuplu pur și simplu, ideea de familie, de a avea un loc și un statut în societate. Practic ești loială unei fantasme sau învățăturilor primite acasă, de la părinți, care spun că orice ar fi, indiferent cât de rău, nu destrami familia. Da, nu este indicat ca la primul moment de criză să abandonezi barca, ci să rămâi să lupți asumat și conștient. Dar lupta se face în doi, nu de una singură.

Amintirile frumoase…

… pot reprezenta un cârlig emoțional semnificativ. Realitatea prezentă, care durează de foarte multă vreme, este cât se poate de tristă, neîmplinitoare, frustrantă. Așa că pentru a rezista evadezi mental în timpuri demult apuse, când era bine, frumos, nevoile tale erau împlinite și te simțeai văzută și importantă.

Te uiți la prietenele tale singure

Și oarecum te îngrozești. Întâlnirile nereușite, situațiile când era bine să aibă un bărbat în casă. Responsabilitățile duse de una singură, tot felul de probleme la care e mai ușor să ai pe cineva alături. Iar perspectiva o vezi numai în nuanțe de gri și îți spui că mai bine așa. Nu ești fericită, nu mai simți atracție fizică, dar ai un oarecare confort care cumva te liniștește și îți dă o aparentă siguranță.

Rămâi pentru copii

Probabil cea mai frecventă și neinspirată scuză de a rămâne într-o relație disfuncțională. Un paravan pentru propria frică sau o metodă ineficientă de a gestiona vinovăția. Copiii simt mai bine decât oricine atmosfera de acasă. Și chiar dacă nu este un mediu conflictual fățiș, agresivitatea pasivă, răceala, ignorarea, lipsa afecțiunii sunt extrem de bine percepute de cei mici. Mai mult, cuplul vostru este un model de cuplu pentru ei la maturitate, și cum vor considera că trebuie să arate iubirea.

Temerile de natură financiară

Te poți îngrijora pentru partaj. Aveți bunuri cumpărate împreună, iar tu nu ai avea cum să îl despăgubești ca să rămâi cu casa. Ori toate proprietățile erau deja pe numele lui, iar pe tine nu te încântă ideea de a te muta în chirie. Erai obișnuită cu un stil de viață, iar despărțirea ar însemna să renunți la toate acele lucruri cu care erai obișnuită. Și dacă ai un back up financiar, o casă a ta etc. te întrebi cum vei putea avea grijă de copii, ori să susții toate chetuielile singură. Te temi fără să pui pe hârtie concret pentru a vedea o simulare a vieții fără partenerul de cuplu.

Citește și:
Bărbații caută aceleași lucruri în fiecare femeie. Ce ți-ar putea asigura o relație de cuplu stabilă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle