Compromisuri pe care nu trebuie să le faci niciodată într-o relație

A avea o relație serioasă presupune unirea a două vieți, iar când se întâmplă acest lucru compromisurile trebuie făcute de ambele părți.

Compromisuri pe care nu trebuie să le faci niciodată într-o relație

De la cele mai mici decizii, ca de exemplu ce fel de cereale să cumpărați la micul dejun, până la unele cu adevărat importante care vizează orașul în care vreți să vă mutați sau momentul în care v-ați dori să începeți o familie, flexibilitatea este cea mai mare virtute.

Există numeroase exemple de decizii, dar lăsând deoparte lucrurile care îți afectează în mod direct sănătatea sau siguranța, sunt anumite momente care te fac să te întrebi dacă e o idee bună să continui relația. Am pregătit o listă cu 10 compromisuri pe care nu ar trebui să le faci niciodată, indiferent cât de puternice sunt sentimentele tale pentru el!

1. Visele și țelurile tale

Mai ales în anii tinereții este extrem de important să îți urmezi visele cu încredere și pasiune. Dacă dorința ta este aceea de a deveni medic și primești o ofertă importantă de muncă într-un alt oraș, ar trebui să accepți job-ul. Dacă partenerul tău este matur și responsabil îți va respecta decizia și te va susține în visele tale. Dacă renunți la aspirațiile tale pentru o persoană, există posibillitatea să regreți asta mai târziu.

2. Valorile tale

Valorile pe care fiecare dintre noi le avem reprezintă fundamentul personalității noastre. Dacă, de exemplu, partenerul tău preferă să consume alcool, dar tu nu ești o persoană care să agreeze băutura și acest lucru vă afectează în mod negativ relația, este în regulă să îi dai un ultimatum. Experții în relații sunt de părere că ar trebui să îți respecți prioritățile și să îți dorești mereu să evoluezi. Dacă îți dorești să te căsătorești cu o persoană de o anumită religie, spre exemplu, așteaptă până când găsești ceea ce cauți.

3. Stilul tău de viață

Să presupunem că mereu ți-ai imaginat că vei avea 2 copii și o casă în suburbie, dar partenerul tău nu îți dorește nici copii, nici o casă în afara orașului. Viața pe care ți-o dorești poate părea sufocantă pentru cel de lângă tine, și un compromis nu ar face decât să lase pe unul dintre voi profund dezamăgit. Cea mai bună variantă în acest caz este să încheiați relația; nu are niciun sens să prelungiți un lucru dacă viziunile voastre asupra vieții pur și simplu nu se potrivesc.

4. Familia și prietenii tăi

Ai mare grijă la partenerii care încearcă să te îndepărteze de familie sau de prieteni! Este normal să vă vedeți mai rar și să petreci mai mult timp cu iubitul tău, dar dacă posesivitatea lui se extinde în așa măsură încât ajunge să te împiedice din a te întâlni cu cei dragi, e timpul să îți pui anumite întrebări. Relațiile sănătoase ar trebui să te ajute să fii mai fericită și mai sănătoasă din orice punct de vedere! Studiile arată că persoanele în vârstă care încă au o legătură strânsă cu prietenii sunt mai sănătoși și cu mult mai fericiți decât aceia care nu mai au prieteni.

5. Respectul

Cu toții ar trebui să vrem să ne simțim iubiți și respectați de către partener. Nu trebuie să accepți niciodată un limbaj violent sau un abuz de orice fel! O lipsă a comunicării sau a respectului îți poate afecta stima de sine și astfel, nu te vei putea simți respectată, așa cum meriți.

Citește și:
Greșelile majore pe care le fac femeile atunci când vine vorba de relații

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle