Ce tip de jurnal e indicat să ții zilnic, dacă vrei o viață de cuplu vizibil mai bună

Scrie în fiecare zi în acest tip de jurnal și perspectiva ta va deveni una mai pozitivă, inclusiv în ceea ce privește relația de cuplu.

Ce tip de jurnal e indicat să ții zilnic, dacă vrei o viață de cuplu vizibil mai bună

Știi despre tine că ești destul de negativistă și de multe ori vezi totul în negru? Sunt situații când te duci în scenarii cu tentă catastrofală ca apoi să descoperi că s-a întâmplat contrariul a ceea ce te temeai? Așa cum mintea ta a fost obișnuită să gândească negativ, poate fi obișnuită să gândească pozitiv, iar jurnalul recunoștinței te va ancora în mai mult optimism, ceea ce va impacta substanțial și relația de cuplu. Prin urmare scrie în fiecare zi cinci lucruri pentru care ești recunoscătoare. Pot avea legătură cu aspecte generale ale vieții sau să te axezi concret pe cuplul vostru și pe trăsăturile sau lucrurile frumoase pe care le face partenerul pentru tine.

Observi ceea ce ai

În cultura noastră, și nu numai, apare această tendință de a te uita peste gard la capra sau iarba vecinului. Și să începi să ruminezi în legătură cu ceea ce nu ai, îți lipsește și să insiști atât de mult pe asta încât să capete dimensiuni uriașe. Jurnalul recunoștinței te ajută să vizualizezi (fiind scris, chiar de mâna ta, în fața ta) ceea ce e prezent în viața ta și să apreciezi mai mult ceea ce poate treceai cu vederea.

Nu ți se cuvine

Capcana îndreptățirii te face să consideri că ți se cuvine să fii tratată într-un anume fel, și eventual tu la rândul tău să nu faci eforturi prea mari. Poate să îți vezi partenerul ca fiind banal sau că nu face mare lucru. Jurnalul recunoștinței îți arată cum e realitatea și implicarea lui concretă în relația voastră, cum ține cont de ceea ce îți dorești sau ai nevoie, și te încurajează către gesturi încărcate de iubire.

Cine e partenerul tău

În line cu cele de mai sus, poate ai uitat cine este bărbatul cu care ai o relație. Iar recunoștința față de el îți reamintește lista lungă de trăsături pozitive pe care acesta le are. De unde admirație, respect, atracție reaprinse, cu impact semnificativ și asupra vieții sexuale.

Ești mai puțin stresată

O gândire negativă presupune mult stres, de unde și o stare de spirit de proastă calitate, irascibilitate, lipsa răbdării, a blândeții și generozității, nu doar față de partener ci și față de tine. Schimbarea felului în care gândești presupune și schimbarea felului în care te simți, adiacent comportamente noi mai sănătoase.

Poți înfrunta mai bine…

… diversele probleme de viață sau de relație care apar pe parcurs. Căci cupa ta emoțională e mai plină, nu golită de viziuni negativiste care nu te ajută cu nimic. Pe scurt îți creezi un ansamblu de resurse la care poți apela conștient sau care îți cresc reziliența.

Rămâi conectată la prezent

Mintea ta fugea la trecut și te certai în gând cu partenerul sau alți oameni care considerai că ți-au greșit? Gândurile tale plecau în viitor încercând să anticipezi diverse pericole, ca astfel să fii protejată și să nu ai inima frântă? Jurnalul recunoștinței te ține în prezent și blochează acest du-te vino generator de anxietate sau tristețe.

Citește și:
Semne clare că ești nefericită în cuplu și e cazul să iei atitudine

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle