Ce nu trebuie să faci atunci când ești în plin divorț

Atunci când treci printr-un divorț, datorită faptului că ești rănită sau pentru că vrei să scapi mai repede și mai ușor, ai tendința să faci anumite greșeli. Ce să eviți.

Ce nu trebuie să faci atunci când ești în plin divorț

Fie că tu l-ai inițiat, ori soțul, întregul proces de divorț nu este nici pe departe ceva simplu. E dureros, de multe ori cu diverse complicații, și poate avea un serios potențial traumatic. Te simți vulnerabilă, ai senzația că ai eșuat, că ți s-a dat viața peste cap, nu te simți în siguranță sau protejată. În unele cazuri discutăm chiar de un divorț unde sunt scoase pe masă toate armele. Și devine de necrezut că omul care înainte te iubea și avea un comportament frumos acum s-a transformat și acționează la polul opus. În acest context e esențial să fii cel mai bun aliat al tău și să nu faci greșelile de mai jos.

Nu te informezi

Un avocat pentru divorțuri, un notar, un prieten sau o cunoștință ce îți poate da o recomandare. E important să te documentezi ce presupune divorțul din punct de vedere legal, astfel încât să te pui la adăpost. E necesar să ceri ajutorul, poate chiar la aceste întâlniri să mergi însoțită de un membru al familiei, de cineva în care tu ai încredere. E greu și nu trebuie să duci întreaga luptă singură, indiferent cât ești de puternică.

Cedezi tot

Nu mai suporți presiunea. Vrei să se termine și cât mai repede. Așa că ești foarte tentată să renunți la orice drept financiar. Chiar dacă și tu ai contribuit cu bani, iar dacă el rămâne cu toate obiectele ar trebui să te despăgubească.

Lupta devine motivul tău de a trăi

Ești atât de determinată să îl faci să sufere, să plătească, încât întreaga ta existență se învârte în jurul acestui deziderat. Nu mai vezi nimic bun, pozitiv. Vorbești numai despre asta și cauți diverse căi de răzbunare. Vendeta te mistuie pe interior și nu îți permite să te vindeci, să îți continui viața.

Te izolezi

Tocmai la despărțire sau divorț ai nevoie de o plasă de siguranță emoțională. De oameni dragi în jur care să te sprijine sufletește sau la nivel practic. Izolarea adâncește senzația de singurătate și nu trebuie să te deprivezi emoțional de una singură.

Nu îți păstrezi rutina

Simți că ți s-a prăbușit universul și te lași și tu dusă de val. Nu te mai vezi cu prietenii, nu te mai duci la sală, la coafor, nu mai gătești, nu mai mergi la cumpărături, până și munca o faci pe jumătate. Ai nevoie de normalitate, să vezi că există viață și după divorț. Iar pentru asta e necesar să ții cu dinții de rutina ta, chiar și atunci când nu ai niciun chef.

Nu îți permiți să integrezi divorțul

Te ții ocupată cu orice. Evadezi în muncă, te dedici copiilor, ieși în oraș pe bandă rulantă, te întâlnești sau flirtezi online cu mai mulți bărbați în același timp. Vrei să ocolești disconfortul emoțional, însă el te va prinde din urmă indiferent ce ai face. Să îți duci doliul relațional e un rău necesar.

Îți spui că ai eșecul vieții tale

Valabil mai ales dacă asociezi fericirea și succesul cu relația. Ori identitatea ta devenise aceeași cu a fi soție. Dar acela este doar un rol, care, iată, se poate schimba. Adu-ți aminte cine erai, care erau pasiunile tale, ce te motiva. Cum ai putea să recadrezi divorțul, într-o notă mai pozitivă? Ce anume ai învățat din această experiență și îți va fi de real ajutor (nu autosabotare) într-o viitoare relație?

Citește și:
Ești o femeie cu inteligență emoțională ridicată? Cum devine asta un atu în relațiile de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle