Ești o femeie cu inteligență emoțională ridicată? Cum devine asta un atu în relațiile de cuplu

Faptul că ai inteligență emoțională mare este un avantaj uriaș pentru tine în actuala relație de cuplu sau orice tip de relație. Cu ce anume te ajută.

Ești o femeie cu inteligență emoțională ridicată? Cum devine asta un atu în relațiile de cuplu

Mereu te-ai gândit la calitățile tale și ai încercat să le evidențiezi atunci când cunoșteai pe cineva și începeai o relație de cuplu. Aspectele de natură fizică, intelectuală, interesele proprii ce deveneau seducătoare. Pe măsură ce relația avansa aveai grijă să le cultivi și erai dispusă să dezvolți noi abilități ce ar putea susține partea ta de responsabilitate în cuplu. În tot acest proces poate nici nu ai luat în calcul o trăsătură care este mai agreabilă și utilă care oricare alta: inteligența emoțională. Iar dacă aveai anumite nesiguranțe, această descoperire, că ai inteligență emoțională ridicată, ar trebui să dea un nou suflu încrederii în sine.

Ești congruentă

Instabilitatea nu te caracterizează. Ceea ce gândești, spui și felul în care te comporți se aliniază perfect. Ideologia de viață, ori ceea ce îi ceri partenerului ți se aplică și ție. Nu există reguli speciale pentru tine, ci aceleași criterii pentru amândoi.

Îți asumi…

… plusurile și minusurile personale, precum și faptele tale. Între voi nu apar certuri în care el încearcă să te convingă de felul în care ai greșit. Poate tu nici nu consideri că ai făcut o eroare, iar până la urmă nu este vorba despre vinovați aici. Ci ești deschisă să vezi ce impact au acțiunile tale asupra partenerului, să îi înțelegi perspectiva și să faci acele corecții importante pentru el și cu care tu te simți confortabil. Când tragi linie, nu explodezi la critică, ci încerci să înveți ceva din ceea ce ți se transmite. Atenție, fără să te lași jignită sau manipulată, punând limite celuilalt oricând este necesar.

Ești dispusă să construiești

Nu îl aștepți pe Făt Frumos călare pe calul alb care să te salveze, să îți organizeze existența sau care să muncească singur la toată relația. Știi că o relație implică responsabilitate atât din partea ta, cât și din partea lui, iar cuplul pentru tine înseamnă echipă. Iar a construi se referă atât la nivel de cuplu cât și personal. Căci nu renunți la ceea ce visezi, te pasionează, evoluția ta individuală.

Îți faci ordine în viață

Haosul nu te inspiră și nici nu e confortabil pentru tine să trăiești în el. Ca atare închizi conștient și real capitolele din trecut, și nu lași nimic din urmă să îți amenințe prezentul. Iar asta o faci fie că te afli într-o relație de cuplu sau nu. Ai nevoie de claritate, liniște, echilibru, iar dramatismul și ițele încurcate ți se par teribil de obositoare.

Nu faci compromisuri incomode

Știi că uneori este necesar să lași de la tine. Dar o faci asumat, fără să îți încalci principiile morale, valorile, fără să devii compliantă, iar asta să te macine pe interior. Îți asumi riscuri, încerci lucruri noi, atâta timp cât totul este în acord cu nevoile tale emoționale.

Citește și:
Dezordinea din casă este un subiect de ceartă în cuplu? Strategii eficiente pentru mai multă ordine, fără conflict

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle