4 semne că nu îți dorești o relație serioasă

Teama de angajamente îți afectează șansele de a avea o relație serioasă, iar aceste semne îți arată că nici nu îți dorești una în prezent.

4 semne că nu îți dorești o relație serioasă

Sunt multe motive pentru care o persoană evită să aibă o relație serioasă și să își asume această responsabilitate. Unul dintre aceste motive este reprezentat de relații din trecutul acelei persoane care au afectat-o în mod negativ. Dacă ai avut în trecut o relație în care nu ai fost respectată și ți-a fost trădată încrederea, acum îți va fi mult mai greu să te apropii de cineva pentru a avea o relație serioasă.

Potrivit experților în relații, există semne clare care te pot face să realizezi că te temi de angajamente.

1. Simți că ești în tranzit

Dacă în viața ta intervin anumite schimbări atunci cu siguranță nu vei dori să începi o nouă relație, susțin experții. Atunci când nu ai toate lucrurile puse la punct și treci printr-o perioadă mai dificilă, posibilitatea unei noi despărțiri nu va face altceva decât să înrăutățească lucrurile. Momentul în care îți întâlnești noul partener, dar și comportamentul acestuia joacă un rol foarte important. Ar trebui să te întrebi dacă ești deschisă să întâlnești dragostea atunci când vine sau vrei să îți impui anumite reguli care să nu îți permită să te îndrăgostești dacă, de exemplu, există posibilitatea să te muți în alt oraș. Poți să începi o relație cu teama că vă veți despărți dacă te vei muta în alt oraș și vei fi reticentă la idea unei relații la distanță.

2. Nu îți place să fii numită iubită'

De asemenea dacă îți e teamă de o relație serioasă, s-ar putea să nu îți placă să fii numită iubită', deoarece această denumire îți impune o anumită responsabilitate față de partener. Vei găsi mereu argumente să îți susții punctul de vedere în fața partenerului atunci când te va întreba de ce nu îți dorești să fii numită astfel. Frica de această responsabilitate îți poate crea foarte multe probleme în relație.

3. Nu îți faci planuri

Nu îți dorești să faci planuri, îți e teamă să stabilești dinainte ce urmează să faci cu partenerul tău, deși îți dorești să îți petreci timp cu acesta. Însă când vine vorba de a vă vedea zilnic vă feriți cât puteți de mult să stabiliți totul dinainte. Practic te sabotezi singură, deoarece tu chiar îți dorești să fii cu acea persoană însă faptul că în subconștient fugi de o relație serioasă vă va afecta pe amândoi. Este posibil să eviți să îți suni partenerul sau să îi răspunzi la mesaje tocmai pentru a nu stabili anumite planuri.

4. Relația ta se oprește brusc

Este normal să ai mai multe relații până îți găsești partenerul ideal, însă teama de o relație serioasă te poate face să ai întâlniri cu persoane cu care nu ai nimic în comun doar pentru că nu vrei să îți asumi nici o responsabilitate. Dacă îți e frică să te deschizi în fața partenerului tău și preferi să fugi atunci când aceasta își dorește să te cunoască mai bine este un alt semn că nu vrei să ai o relație serioasă. Încearcă să uiți de aceste temeri și să îți permiți luxul de a te apropia suficient de mult de partenerul tău, nu vei regreta acest lucru.

Citește și:
5 lucruri mai puțin obișnuite despre cum reacționăm atunci când ne îndrăgostim

Text: Andreea Pacioras
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle