,,4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, locul 15 in topul celor mai bune 100 de filme ale secolului XXI

BBC a lansat un top 100 al celor mai bune filme din secolul XXI, iar filmul lui Cristian Mungiu, ,,4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, ocupa locul 15.

,,4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, locul 15 in topul celor mai bune 100 de filme ale secolului XXI

Oamenii critica peliculele care apar in ultimele decenii, iar marile universitati de arta si cinematografie vorbesc despre moartea filmului clasic, insa pentru a arata ca pe langa creatiile cu supereroi exista si filme care impresioneaza, BBC Culture a rugat 177 de critici de film sa faca o selectie a celor mai bune lungmetraje din secolul XXI.

Pelicula lui Cristian Mungiu, ,,4 luni, 3 saptamani si 2 zile' a ocupat locul 15, depasind alte filme apreciate precum ,,The Grand Hotel Budapest' (locul 21) sau ,,12 years a slave' (locul 44), castigatorul premiului Oscar pentru cel mai bun film in anul 2014.

Lungmetrajul este inspirat din drama traita de o femeie in anii comunismului, cand exista decretul anti-avort, iar in rolurile principale joaca Anamaria Marinca, Laura Vasiliu şi Vlad Ivanov.

Citeste si:
INTERVIU cu regizorul Cristian Mungiu – Bacalaureat, un film ca o oglinda

Aceasta nu este prima apreciere pe care o primeste filmul lui Cristian Mungiu, el obtinand in anul 2007 si Palme d’Or, cel mai prestigios premiu acordat filmelor in competitie la Festivalul de Film de la Cannes.

In acest top exista si alte pelicule cu participare romaneasca, ,,Son of Saul' (regizat de László Nemes), cu actorul roman Levente Molnar in distributie (locul 34), ,,The Master' (regizat de Paul Thomas Anderson), al carui director de imagine a fost Mihai Malaimare Jr. (locul 24).

Primul loc in clasament apartine filmului ,,Mulholland Drive', iar pe ultimul loc este lungmetrajul de anul acesta, „Toni Erdmann”, al carui producator a fost Ada Solomon.

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle