10 filme subestimate ale unor regizori faimoși, pe care chiar merită să le vizionezi

Te invităm să le acorzi o șansă acestor filme regizate de nume cunoscute în întreaga lume.

Pe lângă filme care primesc titlul de capodopere cinematografice și sunt date drept exemplu celor care vor să urmărească pelicule grozave, regizorii mai au în cariera lor și proiecte care nu stârnesc entuziasmul în rândul publicului. Însă și aceste filme subestimate au povești pe care merită să le descoperi și să le împărtășești mai departe:

1. The King of Comedy

Martin Scorsese a regizat The King of Comedy, un film din 1982 despre Rupert Pupkin, interpretat de Robert De Niro, un comediant care vrea să fie în centrul atenție. Își dorește să-și îndeplinească visul și acționează în consecință, însă nu în direcția la care te-ai aștepta. Îl urmărește și îl răpește pe idolul său, prezentatorul Jerry Langford, jucat de Jerry Lewis.

2. Detroit

Filmul Detroit este regizat de Kathryn Bigelow, fiind și prima femeie care a câștigat un premiu Oscar pentru cea mai bună regie. The Hurt Locker se numește pelicula care i-a adus această recunoaștere și chiar dacă de la acel moment a mai avut proiecte de succes, nu același lucru s-a întâmplat și în cadrul Detroit. Filmul arată revoltele dramatice din 1967 din Detroit și îi are în distribuție pe John Boyega, Anthony Mackie și Algee Smith.

3. Frankenweenie

În palmarul regizorului Tim Burton se regăsește și Frankenweenie, o animație alb-negru din 2012. Povestea aduce în atenție un tânăr, pe nume Victor, care își readuce la viață câinele, care a murit brusc, prin intermediul unui experiment științific. 

4. Rebecca

Rebecca este unul dintre primele filme de succes regizate de Alfred Hitchcock. În drama din 1940, este vorba despre o femeie care se adaptează la noul ei rol de soție în timp ce partenerul ei aristocrat încă se simte tulburat de moartea primei sale soții. În rolurile principale îi vei regăsi pe Laurence Olivier și pe Joan Fontaine.

5. Yesterday

Danny Boyle a regizat Slumdog Millionaire, 28 Days Later, dar și Yesterday, care a stârnit diverse reacții încă de când a fost lansat. Artistul Jack Malik, jucat de Himesh Patel, își dă seama de faptul că e singura persoană care cunoaște muzica de la The Beatles, după ce se trezește într-o realitate alternativă în care legendara trupă nu a existat.

6. August 32nd on Earth

În filmul August 32nd on Earth, regizat de Denis Villeneuve, Simone supraviețuiește unui accident de mașină teribil care îi schimbă complet perspectiva pe care o avea asupra vieții. Astfel, ajunge la decizia că vrea să aibă un copil. Iar cel pe care îl consideră potrivit să fie tatăl copilului ei este prietenul ei cel mai bun, Philippe, dar care are o relație cu altcineva. 

7. Ready Player One

Ready Player One, filmul regizat de Steven Spielberg și bazat pe romanul cu același nume scris de Ernest Cline, a primit critici din cauza lipsei de creativitate. În această peliculă, este prezentat un viitor în care oamenii depind de realitatea virtuală pentru a scăpa de viețile lor nu tocmai fericite. 

8. Bottle Rocket

Wes Anderson semnează regia filmului Bottle Rocket, în care construcția personajului a stârnit entuziasmul în rândul publicului. În peliculă, trei prieteni vor să scape de viața suburbană și pun la cale un jaf, dar nu realizează consecințele de care vor avea parte. 

9. The Host

Bong Joon Ho, cunoscut mai degrabă pentru Parasite, a regizat și filmul The Host despre un monstru ieșit din râul Han din Seul care atacă oameni. După ce o fată e răpită de acest monstru, familia ei încearcă tot ceea ce este posibil pentru a-i salva viața. 

10. Chef

Jon Favreau este recunoscut pentru că a regizat filme ca Iron Man, The Jungle Book și The Lion King. În ceea ce privește Chef, care deși nu a avut un buget extraordinar, merită să se bucure de mai multe aprecieri. Pe lângă faptul că a regizat această peliculă, Jon Favreau a scris-o și a și jucat în ea. Povestea îl surprinde pe bucătarul Carl Casper, care după ce își pierde locul de muncă pe care îl avea la un restaurant, decide să pornească pe cont propriu o afacere, tot legată de mâncare, care îi permite să călătorească. 

Citește și:
Filme controversate, care au fost premiate deși au stârnit reacții dure

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle