VIDEO incredibil: cum reacționează copiii nenăscuți atunci când mamele lor fumează

Ultrasunete îngrijorătoare arată cum reacționează copiii nenăscuți atunci când mamele lor fumează.

VIDEO incredibil: cum reacționează copiii nenăscuți atunci când mamele lor fumează

Cercetătorii de la Universitățile Durham și Lancaster au dezvăluit ecografiile 4-D (imagini cu ultrasunete) care infățișează mișcările gurii și ale corpului pe care le face fătul în momentul în care mama lui inhalează fum de țigară. Rezultatele au fost publicate în revista 'Acta Paediatrica'.

În timpul studiului, cercetătorii au făcut 80 de ecografii, folosind ultrasunetele. Cei 20 de copii implicați aveau între 24 și 36 de săptămâni.

Din cele 20 de cazuri, 16 bebeluși aveau mame nefumătoare, iar 4 aveau mame care fumau frecvent, aproximativ 14 țigări pe zi.

Rezultatele arată că bebelușii ai căror mame inhalau fum de țigară (primul rând) își acopereau fața și își mișcau gura. Rândul de jos le aparține mamelor nefumătoare.

Conform cercetărilor făcute de Universitatea 'Durham', aceste imagini arată că 'fătul a cărui mamă fumează își mișcă gura într-un procent semnificativ mai mare decât este normal pentru un făt în timpul sarcinii'.

Această activitate mai crescută decât cea normală este o nouă confirmare a faptului că bebelușii care inhalează fum cât timp sunt în burta mamei sunt afectați într-un mod groaznic de nicotină. Genul acesta de comportament al fătului poate indica faptul că sistemul nervos central al copilului expus la fum nu s-a dezvoltat suficient.

'Aceste rezultate ne duc la concluzia că expunerea fătului la nicotonă are un efect îngrozitor asupra dezvoltării armonioase a copilului, care este chiar mai nociv decât efectele generate de depresie si stres.', a comentat coodronatorul studiului, Dr. Nadja Reissland.

Coautorul, profesorul Brian Francis, a confirmat: 'Noile tehnologii ne oferă posibilitatea să vedem ceea ce înainte era ascuns. Acum, putem vedea foarte clar cum afectează nicotina fătul. Rezultatele pe care le-am obținut sunt șocante și demonstrează încă o dată cât de nociv este fumul de țigară pentru bebeluși”.

Toți cei 20 de copii au fost evaluați clinic și după naștere și au fost sănatoși, însă, atât Dr. Reissland, cât și profesorul Francis, au fost de acord că trebuie să aprofundeze acest subiect și să ia în considerare și efectele pe care le generează asupra fătului faptul că tatăl este fumător.

Citește și:
Ești stresată? Ai grijă la aceste 6 probleme de sănătate!

Text: Preda Madalina

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet