Scotia, prima tara care va oferi gratuit femeilor produse pentru igiena intima

In Scotia, femeile cu venituri reduse vor primi gratuit produsele pentru igiena intima.

Scotia, prima tara care va oferi gratuit femeilor produse pentru igiena intima

Scotia a devenit prima tara din lume ce va oferi, in mod gratuit, femeilor cu venituri reduse produsele pentru igiena intima.

Este prima masura de acest fel luata vreodata de un guvern. Initiativa va dura sase luni, in mai multe zone din Aberdeen si se va extinde daca rezultatele vor fi pozitive.

Programul pilot va oferi produse mai intai organizatiilor de caritate pentru sanatatea femeilor, dar si unor scoli.

Lansat de Angela Constance, proiectul a primit 42.000 de lire sterline de la guvernul scotian pentru a oferi produse gratuite pentru 1.000 de femei timp de sase luni de zile si va fi condus de Community Food Initiatives North East (CFINE).

Angela Constance, secretarul Egalitatii, declara: „Nu este acceptabil ca vreo femeie sau fata din Scotia sa nu aiba acces la produsele sanitare. Este parte dintr-un program mai amplu, cu ajutorul caruia speram sa eradicam saracia din tara noastra, vrem sa facem produsele disponibile gratuit pentru cei cu venituri mici”.

O femeie plateste, pe parcursul vietii, in medie, 5.000 de lire pentru produsele igienice, iar acest proiect va veni in ajutorul celor care nu isi permit aceasta suma.

Citeste si:
Uleiul de cocos, periculos pentru sanatatea ta?

Text: Teona Tomoiaga
Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet