Scenariile pentru școli, stabilite după ce Ministerul Sănătății a publicat lista incidenței cazurilor Covid-19. Cum vor face elevii școală în București?

Scenariile pentru școli au fost momentan stabilite pentru începerea anului școlar, pe 14 septembrie, după ce Ministerul Sănătății a publicat lista incidenței cazurilor de Covid-19 pentru localitățile din România.

Scenariile pentru școli, stabilite după ce Ministerul Sănătății a publicat lista incidenței cazurilor Covid-19. Cum vor face elevii școală în București?

Scenariile pentru școli au fost gândite astfel încât să coreleze funcționarea unităților de învățământ din România cu incidența cazurilor din localități, astfel încât să se stabilească situațiile în care elevii vor face școală ca și până acum, sau vor urma tipuri de învățământ hibrid, prin rotație, sau vor învăța doar online.

În scenariul verde, toți elevii merg la școli, respectând normele de protecție pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. În scenariul galben, elevii din învățământul primar și cei din anii terminali participă la orele fizice, iar ceilalți vin la școală prin rotație, iar în scenariul roșu (în localitățile cu incidența mai mare de 3/1.000 de locuitori) elevii vor face doar cursuri online.

Scenariile pentru școli au fost stabilite, până la 10 septembrie, în baza unei situații furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică, iar acum urmează ca fiecare unitate școlară să decidă asupra unuia și să își adapteze scenariul la indicația DSP-urilor, inspectoratelor și comitetelor pentru situații de urgență, după cum a indicat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Așadar, în acest moment, conform listei publicate de Ministerul Sănătății, cele mai mult localități din România se încadrează în scenariul verde. Există, însă, și localități cu focare, care vor debuta școala în scenariul roșu, adică exclusiv online.

Bucureștiul, cu o incidență de 1,12 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni, s-ar încadra în acest moment în scenariul galben, lucru anunțat și de Inspectoratul Școlar local – situația pe sectoare, însă, stă diferit, și urmând indicațiile pentru scenariile pentru școli, dar și datele publicate de Ministerul Sănătății, doar școlile din sectoarele 1,2 și 6 ar intra în scenariul galben.

Alături de București în scenariul galben se află și Alba Iulia, Bacău, Oradea, Brașov, Brăila, Buzău, Târgoviște, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Iași, Piatra Neamț, Ploiești, Tulcea, Vaslui și Râmnicu Vâlcea. Toate celelalte municipii reședință de județ se încadrează în scenariul verde.

Scenariile pentru școli și lista incidenței cazurilor publicată ieri ne arată și că în localități precum Șiștarovăț, din Arad, în Făurei, din Brăila, sau Ungureni, în Bacău, elevii vor face școala doar online

Citește și:
Povestea lui Petre Ciuvăț, medicul pensionar care s-a mutat în spital ca să ajute în pandemie

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet