Să înlocuiești lentilele de contact cu ochelari s-ar putea să te salveze de coronavirus

S-a părea că ochelarii, atât cei de vedere cât și cei de soare, ar putea să ne protejeze de coronavirus susțin experții.

Să înlocuiești lentilele de contact cu ochelari s-ar putea să te salveze de coronavirus

Lucy Wilson, profesor în departamentul de servicii medicale de urgență din cadrul Universității Marylan a declarat pentru Huffington Post că  „ochelarii reprezintă o barieră de protecție împotriva picăturilor, așa că în teorie ar putea să ne protejeze de expunerea la SARS CoV-2. Membranele mucoase, inclusiv cele din zona ochilor, sunt un loc comun prin care coronavirusul poate pătrunde în corp”.

Regulile din spitale prevăd deja folosirea de către personalul medical a unor ochelari, viziere sau măști pentru față atunci când e posibil să se afle printre pacienți bolnavi de COVID-19. Dar mai există încă un motiv pentru care ar fi bine să purtăm ochelari, chiar dacă nu lucrăm în spitale. Pentru că ar trebui să evităm cât se poate de mult să ne atingem fața, ochelarii ar putea să ne ajute la acest capitol.

Doctorul Wilson a mai spus că „purtatul ochelarilor ar putea să-i ajute pe oameni în încercarea de a nu-și mai atinge fața atât de des, mai ales ochii, dar în același timp, există și oameni care își tot ajustează ochelarii, iar asta ar crește riscul de a-și atinge fața”.

Chiar dacă nu porți ochelari de vedere, poți să urmezi și tu exemplul Annei Wintour, care stă inclusiv în casă cu ochelarii de soare care au devenit trademark. Aceasta a postat zilele trecute un mesaj prin care ne îndeamnă la auto-izolare și sperăm că cât mai multă lume îi va urma exemplul. Cât despre ochelari, nu uita o regulă importantă: dezinfectează-i tot timpul. „Ochelarii pot fi curățați cu apă și săpun”, spune Lucy Wilson. „Așa cum mâinile trebuie spălate de fiecare dată când te întorci acasă, și ochelarii trebuie spălați.”

Citește și:
Coronavirus ți-a schimbat viața. 3 întrebări esențiale pe care trebuie să ți le pui acum

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet