Ordinul pentru eliberarea spitalelor va intra în vigoare de marți

Operațiile care nu sunt urgente vor fi suspendate, pacienții vor fi externați în 48 de ore, iar cezarienele se vor realiza doar cu indicație absolută, anunță ordinul dat de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela.

Ordinul pentru eliberarea spitalelor va intra în vigoare de marți

Internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale, care nu reprezintă urgențe și care pot fi reprogramate vor fi suspendate începând de marți, pentru o perioadă de două săptămâni. De asemenea, se vor suspenda și consultațiile programate în ambulatoriile spitalelor publice și private.

Tot de marți, toți pacienții care nu reprezintă urgențe vor fi externați, iar operațiile de cezariană se vor realiza doar cu indicație absolută.

Măsurile fac parte dintr-un ordin avizat de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și are ca scop limitarea răspândirii coronavirusului.

„Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului', adaugă Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și:
Cum îi poți ajuta pe cei din jur în timpul pandemiei de coronavirus

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet