OMS trage un semnal de alarmă asupra creșterii cazurilor de Covid-19 din Europa

Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS, a declarat că numărul cazurilor de Covid-19 a crescut exponențial în Europa și că acest lucru ar putea duce din nou la un colaps al sistemului medical.

OMS trage un semnal de alarmă asupra creșterii cazurilor de Covid-19 din Europa

Nu numai România s-a confruntat în ultima perioadă cu o creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus. În întreaga Europă au fost observate tot mai multe cazuri noi, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunțând că numărul acestora a ajuns la 20.000, și că au fost înregistrate peste 700 de decese, zilnic.

Directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, a declarat în cadrul unei conferinţe online din Copenhaga că „săptămâna trecută, Europa s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri săptămânale pentru prima oară după mai multe luni (…) 30 de ţări au fost afectate de o creştere a noilor cazuri de coronavirus în cursul ultimelor două săptămâni”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Acesta a mai subliniat și că această creștere ar putea duce din nou la imposibilitatea sistemului medical de a face față numărului mare de cazuri.

„În 11 dintre aceste ţări, accelerarea transmiterii a antrenat o recrudescenţă semnificativă care, dacă nu este controlată, va împinge sistemele de sănătate la capătul prăpastiei încă o dată în Europa.”

Hans Kluge a lăudat însă modul în care țări precum Polonia, Germania, Spania şi Israel au gestionat situația în ultimul timp și cum au reșit să facă față cazurilor noi apărute „în şcoli, mine de cărbune şi unităţi de producţie alimentară. Când noi focare de cazuri au apărut, acestea au fost controlate prin intervenţii rapide şi bine ţintite”, a declarat acesta.

Germania s-a confruntat cu un focar de contaminare, ce a apărut în cel mai mare abator din Europa, în Renania de Nord Westfalia. Ca urmare, țara a anunțat marți că peste 600.000 de persoane vor trebui să intre în izolare, pentru a preveni riscul răspândirii noului coronavirus.

Potrivit statisticilor oferite de OMS Europa, în cele 53 de țări din regiune, au fost înregistate în total până în momentul de față peste 2,5 milioane de cazuri oficiale de coronavirus.

Citește și:
Doctorul Fauci, care gestionează epidemia în SUA: „Vedem din ce în ce mai multe complicații în rândul tinerilor'

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet