OFICIAL: regulile de respectat la plajă în acest sezon estival

Regulile de respectat la plajă în acest sezon estival au fost publicate în Monitorul Oficial, și includ atât măsuri de distanțare, cât și de igienă.

OFICIAL: regulile de respectat la plajă în acest sezon estival

Regulile de respectat la plajă în acest nou sezon estival, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, au fost publicate într-un ordin care a apărut deja în Monitorul Oficial și vor trebui urmate atât de turiștii care își vor petrece vacanțele pe țărmul Mării Negre, cât și de administratorii plajelor. Aceștia din urmă sunt obligați să și amplaseze, de altfel, în locuri vizibile, regulamentele de acces și de comportament pentru turiști, dar să ia și măsuri astfel încât să se asigure că este respectată distanța de doi metri în toate direcțiile între șezlongurile care vor fi utilizate de persoane care aparțin unor familii sau grupuri diferite.

Regulile de respectat la plajă vara aceasta, până la dispunerea de noi măsuri, sunt atât unele care privesc distanțarea fizică, cât și normele de igienă. Astfel, se va restricționa accesul la plajă dacă sunt depășite limitele de capacitate, iar distanțarea fizică nu mai poate fi menținută. Accesul se va face prin puncte clar semnalizate, și vor fi stabilite culoare unidirecționale de intrare și de ieșire. Cei care doresc să rezerve un loc o vor putea face printr-un sistem online sau telefonic, iar administratorii vor trebui să adopte ore strategice de funcționare.

Printre regulile de respectat la plajă se numără și cele care privesc accesul în vestiare și toalete, pentru că și acolo trebuie să se mențină normele de distanțare fizică (inclusiv între angajați), excepție făcând doar membrii aceleiași familii sau situațiile în care este necesară apropierea pentru anumite activități (reparații, ridicarea echipamentelor grele). De asemenea, distanțarea este impusă și între salvamari, iar la punctele de plată vor trebui instalate bariere fizice. Ca urmare a restricțiilor, turiștii vor putea face sport pe plajă doar în locurile special amenajate în acest scop.

Regulile de respectat la plajă de personalul angajat în feluritele unități sunt încă mai stricte. Aceștia vor servi turiștii fără deplasarea acestora, și vor evita să servească produse neambalate. De asemenea, vor avea datoria de a curăța scaunele, șezlongurile și umbrelele după fiecare utilizare și le vor dezinfecta cu produse biocide avizate, și se vor asigura că toaletele au în permanență săpun, dezinfectant cu cel puțin 60% alcool, prosoape de hârtie și coșuri de gunoi care nu necesită atingere. Angajații vor purta mască și se vor asigura că clienții respectă toate regulile de distanțare.

Vezi cat de frumoasa e plaja Tuzla si cum poti ajunge acolo!

Citește și:
OFICIAL: Lista țărilor din „zona galbenă' include acum și Marea Britanie. Cine e scutit de carantină?

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet