Marirea de sani prin areola – micul secret al sanilor frumosi!

Se cunosc cateva tehnici "clasice" pentru marirea sanilor in care implantul mamar se introduce cel mai frecvent prin santul de sub sani intr-un plan fie subglandular sau submuscular.

Marirea de sani prin areola – micul secret al sanilor frumosi!

O tehnica mai putin obisnuita este cea subfasciala (adica intre glanda si muschiul pectoral sub foita fina dar elastica si puternica ce acopera muschiul) in care implantul mamar se introduce prin areola (zona maronie din jurul sfarcului).

Ea prezinta avantaje ce apartin tehnicilor subglandular si submuscular, dar si cu scaderea complicaţiilor acestora. Fascia (foita) musculara toracica reprezinta o entitate anatomica bine definita. Tehnica prezinta avantajele de abord transareolar cu cele de plasare subfasciala.

a) Prin aceasta metoda durerea postoperatorie este minima.

b) Implantul mamar poate fi plasat subfascial chiar si atunci cand stratul de tesut glandular este mic (mai mic de 2 cm), dar totusi ramane bine acoperit de masa musculara datorita "atragerii" de fibre musculare ceea ce conduce la un efect estetic deosebit de placut si natural.

c) sunt pastrate integritatea si functia muschiului pectoral, foarte importante in cazul anumitor profesii (muzicieni, sportivi de performanta, etc).

d) evita problemele generate de plasamentul submuscular atunci cand anatomia muschiului pectoral este nefavorabila, inestetica sau asimetrica.

e) Introducerea implantului la nivelul areolei in contrast cu cea prin santul submamar are mai multe avantaje: cicatrice discreta, vindecare rapida, fara complicatii.

Material realizat de Prof. Asociat Dr. Dana Jianu, Medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Stiinte Medicale de la Centrul Medical ProEstetica, Secretar National ISAPS si Secretar National ISAPS.

Centrul Medical ProEstetica
www.proestetica.ro
Str. Tudor Stefan nr. 38-40, sector 1, Bucuresti,
Tel.: 021-2305200, 021-2317795, 0722525965,

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet