Ludovic Orban, despre noile restricții: „Voi propune sistarea evenimentelor private”

Numărul zilnic din ce în ce mai mare de noi infectări cu coronavirus determină autoritățile din România să ia în considerare introducerea unor noi restricții.

Ludovic Orban, despre noile restricții: „Voi propune sistarea evenimentelor private”

În contextul unor recorduri ale numărului de noi infectări cu coronavirus Premierul Ludovic Orban a susținut luni o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre posibile noi restricții.

Ludovic Orban a precizat că, în condițiile în care Guvernul României se pregătește pentru prelungirea stării de aleră, ia în considerare propunerea de a se sista evenimentele private, precum nunți sau botezuri, sau revenirea la vechiul sistem în care era permisă participarea a maximum 20 de persoane.

„Am văzut că nu peste tot Comitelele Județene pentru situații de Urgență iau decizia respectivă, eu voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane.

Astăzi, evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare. Asta este legea. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente și foarte mulți care nu respectă aceste reguli în organizarea nunților. Și este posibil inclusiv să luăm decizia să nu mai permitem organizarea a astfel de evenimente private.

Fie să revenim la cel mult 20 de persoane, adică să se facă în familie, pentru că asta înseamnă, fie sunt unele voci mai radicale care vor chiar interdicția”, a mai declarat Orban.

Măsurile de restricție sunt inevitabile în contextul unor recorduri ale numărului de noi infectări cu coronavirus. România a înregistrat în ultimele zile numere uriașe atât în ceea ce privește noile cazuri, cât și persoanele internate în secțiile de terapie intensivă și decesele cauzate de coronavirus.

Președinte Klaus Iohannis a vorbit recent despre noile date și a spus că „măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”. Președintele a avertizat că ne așteaptă luni grele. „România a cunoscut în ultima săptămână cea mai mare creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire de la debutul epidemiei de COVID-19. Cifre extrem de îngrijorătoare avem și în privința numărului de decese, precum și al pacienților internați în secțiile de terapie intensivă. Așadar, 3 indicatori care, corelați, trag un puternic semnal de alarmă, de care avem cu toții responsabilitatea să ținem cont”.

Citește și:
În ce condiții devine masca obligatorie pe stradă? Declarațiile lui Raed Arafat

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet