Lista statelor europene unde cetățenii români au restricții de călătorie

România se află în acest moment în primele patru state din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a infectărilor la 100.000 de locuitori.

Lista statelor europene unde cetățenii români au restricții de călătorie

Românii care se întorc din Spania, Cipru sau Belgia sunt scutiți de izolare, după ce Guvernul a actualizat, luni, lista „țărilor verzi”, adică cele din care românii și alți cetățeni pot să vină în România fără nicio restricție. Sunt 44 de țări, dintre care 32 de state din Europa, iar lista se va actualiza permanent.

Însă, românii primesc restricții de călătorie din partea a tot mai multe state, consecință a numărului în creștere de infectări cu coronavirus înregistrat în ultima perioadă în România.

Sunt deja cel puțin zece state care fie că nu îi primesc pe turiștii români deloc, menținându-și deocamdată granițele închise, fie le pun unele condiții, fie îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare.

Măsurile cele mai dure au fost luate de Norvegia, Finlanda și Malta, în timp ce Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le cer românilor să stea în izolare sau carantină. Danemarca pune condiția ca românii să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare.

România nu a fost inclusă nici de Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de țări consideate cu risc redus. Astfel românii care merg în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligați să stea în regim de autoizolare.

Țările care nu permit deloc accesul românilor pe teritoriul lor

– Malta
– Norvegia
– Finlanda
– Cipru (aici românii sunt primiți doar dacă au rezultat negativ la testarea pentru COVID-19 efectuată cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară).

Statele în care românii trebuie să stea 14 zile în izolare

– Estonia
– Lituania
– Letonia
– Irlanda
– Slovenia
– Slovacia

În acest moment doar trei state din Europa au o rată de infectare mai mare decât România. Este vorba despre Suedia, Portugalia și Luxemburg.

Citește și:
Document OFICIAL: În ce țări putem călători fără a mai sta în carantină și izolare la revenirea în România

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet