Izolare pentru 14 zile la domiciliu pentru românii care ajung în Italia

Măsura de izolare pentru 14 zile la domiciliu pentru românii care sosesc în Italia se prelungește. De ce documente ai nevoie să călătorești?

Izolare pentru 14 zile la domiciliu pentru românii care ajung în Italia

Românii și bulgarii care intră în Italia vor sta în izolare pentru 14 zile la domiciliul declarat, după ce premierul Giuseppe Conte a semnat un nou decret care intră în vigoare astăzi, care cuprinde prelungirea unor măsuri de siguranță impuse în contextul epidemiei de coronavirus.

Italia este una dintre țările europene cele mai afectate de Covid-19, astfel încât Guvernul a prelungit toate măsurile de restricție deja adoptate pe 10 august, pe fondul unor noi creșteri ale numărului de infectări în ultima perioadă. Așadar, românii și bulgarii care sosesc în peninsulă vor intra în izolare pentru 14 zile.

La intrarea în țară, ei vor fi nevoiți să completeze un formular în care declară autorităților sanitare domiciliul, unde vor putea fi găsiți de cei care verifică respectarea măsurilor. Dacă măsura de izolare pentru 14 zile este valabilă pentru cetățenii care ajung în Italia din România și Bulgaria, în cazul celor care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia este nevoie de un test pentru depistarea noului coronavirus.

Printre măsurile prelungite în Italia se numără și cea a purtării măștii de protecție în toate spațiile închise, dar și în spațiile deschise, între orele 18:00 și 6:00, în locurile unde nu se poate respecta distanța de un metru față de ceilalți.

Măsura de izolare pentru 14 zile la domiciliu îi poate afecta pe românii reveniți în țară pentru concedii și care se întorc în această perioadă la muncă în Italia. Totodată, în țară mijloacele de transport în comun vor circula la o capacitate de 80%, pentru a se putea menține distanțarea, iar discotecile și stadioanele rămân închise.

Intrarea în Italia nu este permisă persoanelor care vin din Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Bosnia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

Citește și:
VIDEO: Cum să te protejezi de coronavirus, mai ales când e purtat de aerosoli?

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet