Ce se întâmplă cu restaurantele și terasele pe durata stării de alertă. Declarațiile lui Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut câteva precizări cu privire la redeschiderea de după 15 mai a restaurantelor și a teraselor.

Ce se întâmplă cu restaurantele și terasele pe durata stării de alertă. Declarațiile lui Raed Arafat

Din 15 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă, în contextul pandemiei de coronavirus. Asta presupune o relaxare a restricțiilor din ultima perioada, dar nu înseamnă și că nu ar trebui să fim mai puțin atenți când vine vorba de normele de igienă. De asemenea, acum a devenit obligatorie purtarea de măști de protecție în spațiile închise.

Deși s-a vehiculat în ultima vreme că după 15 mai, vom putea merge din nou la restaurante și terase, acest lucru nu se întâmplă încă, a anunțat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care a decis ca acestea să rămână închise și pe timpul stării de alertă

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat următoarele: „Este suspendată temporar activitatea de servire și consum a produselor în spațiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât și la terasele din interiorul acestor locații.”

Raed Arafat a mai anunțat și că este suspendată temporar și activitatea de vânzare cu amănuntul din centrele comerciale mai mari de 15.000 de mp.

În schimb, după 15 mai se vor redeschide cabinetele stomatologice, frizeriile și saloanele, dar activitatea acestora se va desfășura cu maximă precauție. Referitor la asta, Raed Arafat declara la începutul lunii că „la frizerie, prima regulă va fi programarea. Nu vom mai putea merge să stăm într-o sală de aşteptare, să aşteptăm să termine o persoană şi apoi să ne ia pe noi. Trebuie să fim programaţi. Ajungem mai devreme, ne plimbăm puţin. Am pierdut programarea, ne reprogramăm. La fel şi la cabinetele stomatologice. Cu programare, fără săli de aşteptare pline”. De asemenea, pentru că medicul stomatolog intră direct în contact cu cavitatea bucală, acesta va trebui să poarte o mască cu un grad mai ridicat de protecție.

Citește și:
Starea de alertă: Regulile pe care TREBUIE să le respecte angajații și angajatorii

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din health & diet