Gestul impresionant făcut de un veteran de război de 99 de ani pe fondul pandemiei de coronavirus

Un veteran de război în vârstă de 99 de ani a strâns 5 milioane de lire sterline pentru National Health Service.

Gestul impresionant făcut de un veteran de război de 99 de ani pe fondul pandemiei de coronavirus

Tom Moore, un veteran de război în vârstă de 99 de ani din Keighley, Yorkshire, a impresionat întreaga lume cu gestul său. Acesta a reușit să strângă 5 milioane de lire sterline mergând în jurul casei sale, bani care vor fi donați către National Health Service.

Tom Moore și-a lansat campania pe data de 8 aprilie și și-a propus inițial să strângă 1.000 de lire sterline. În fiecare zi, el face câte 10 ture cu ajutorul unui cadru premergător în jurul grădinii sale. În doar 24 de ore de când a inițiat campania, a strâns 70.000 de lire sterline. De atunci a adunat 4 milioane de lire sterline.

Pe data de 30 aprilie, Tom va împlini 100 de ani și și-a propus ca până atunci să ajungă la 100 de ture în jurul casei. Pentru ca gestul său să fie văzut de cât mai mulți oameni, nepotul lui Tom, Benji, în vârstă de 16 ani, i-a făcut acestuia un cont pe Twitter, reușing să strângă peste 48.000 de urmăritori. „Wow – 4 milioane de lire sterline pentru NHS! Abia așteptăm să îi dăm vestea lui Tom, lui nici măcar nu îi va veni să creadă. Mulțumim fiecăruia dintre voi, dar mai ales celor din prima linie care au nevoie de asta acum mai mult ca niciodată”, a scris acesta pe Twitter.

În urmă cu puțin timp, pe pagina de Twitter a lui Tom a fost publicat faptul că a ajuns la suma de 5 milioane de lire sterline.

„Este incredibil, nu-i așa? Dar când te gândești pentru cine sunt acești bani, toți acei medici care sunt atât de curajoși.. Cred că ei merită fiecare ban și sper să obținem și mai mult. Sunt extrem de încântat să fac asta și să ajut asistentele și medicii noștri”, a declarat Tom Moore pentru BBC.

Toți banii pe care îi va strânge Tom vor fi donați către NHS Charities Together pentru asigurarea celor necesare personalului medical, dar și pacienților. Fiica lui Tom, Hannah, a spus că tatăl său a fost copleșit atunci când a văzut că a strâns 1 milion de lire sterline, însă el a spus că va continua să facă asta.

Citește și:
70 de vaccinuri împotriva noului coronavirus se află acum în pregătire, iar trei dintre ele sunt testate deja pe oameni

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet