70 de vaccinuri împotriva noului coronavirus se află acum în pregătire, iar trei dintre ele sunt testate deja pe oameni

Organizația Mondială a Sănătății a dat noi detalii în legătură cu procesul de găsire a unui vaccin împotriva noului coronavirus.

70 de vaccinuri împotriva noului coronavirus se află acum în pregătire, iar trei dintre ele sunt testate deja pe oameni

Producătorii de medicamente din întreaga lume lucrează intens la pregătirea unui vaccin împotriva noului coronavirus, pentru a stopa epidemia ce s-a extins la nivel mondial. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că în acest moment se află în lucru nu mai puțin de 70 de vaccinuri, dintre care trei au ajuns la stadiul testării pe oameni.

Vaccinul aflat în stadiul cel mai avansat este unul produs de CanSino Biologics Inc. și Institutul de Biotehnologie din Beijing, care se află în stadiul al doilea. Documentul emis de Organizația Mondială a Sănătății mai spune că celelalte două vaccinuri care se testează în prezent pe oameni sunt realizate de Moderna Inc., respectiv Inovio Pharmaceuticals Inc., două companii farmaceutice din Statele Unite.

Rapiditatea cu care se lucrează pentru a găsi soluții pentru stoparea pandemiei de coronavirus este fără precedent. Găsirea unui vaccin este crucială, pentru că doar măsurile de auto-izolare nu sunt suficiente pentru oprirea răspândirii virusului. Industria farmaceutică speră să micșoreze timpul necesar în mod obișnuit unui vaccin pentru a ieși pe piață (10-15 ani), pentru ca acesta să poată ajunge la populație anul viitor. Toți producătorii de medicamente sunt implicați acum în găsirea vaccinului pentru coronavirus, iar Organizația Mondială a Sănătății a declarat că giganți farmaceutici precum Pfizer sau Sanofi au dezvoltat deja variante care se află în stadii preclinice.

Cei de la CanSino Biologics au declarat chiar luna trecută că au primit aprobarea pentru a începe testarea pe oameni a vaccinului. Și celelalte două companii care fac asta acum au trecut peste etapa testării pe animale, care de obicei durează ani de zile. Dar chiar și dacă testele vor merge bine, un vaccin care să fie distribuit în toată lumea nu va putea fi disponibil, probabil, decât peste 12-18 luni.

Citește și:
Starea de urgență în România: ce ai voie si ce nu ai voie să faci în perioada Paștelui

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet