Cum să arzi mai multe calorii într-o zi

Chiar dacă vara nu s-a sfârșit, acest lucru ne determină și mai mult pe noi, femeile, să tot căutăm dieta perfectă care să ne facă să scăpăm de kilogramele pe care le considerăm în plus. Și chiar dacă nu o găsim, încercăm tot felul de trucuri și apelăm la metode care mai de care mai drastice.

Cum să arzi mai multe calorii într-o zi

În fond, trebuie să găsești acea dietă care se potrivește stilului tău de viață și care simți că te ajută. Specialiștii ne spun faptul că metabolismul nostru poate fi îmbunătățit dacă reușim să eliminăm 300 de calorii în fiecare zi, oricare ar fi dieta pe care o urmăm. Important este să te concentrezi pe ceea ce mănânci și să nu faci o obișnuință din a număra mereu caloriile deoarece acest lucru te poate demotiva extrem de ușor.

În același timp, nici nu trebuie să urmezi o dietă foarte strictă. Noi femeile avem tendința de a ne dori să scăpăm de kilogramele în plus în cel mai scurt mod cu putință, însă acest lucru poate fi folositor doar pe termen scurt. Pentru o schimbare pe termen lung, de care să fii și mulțumită, trebuie să menții un echilibru și să îți acorzi ocazia de a mai încălca și dieta, din când în când. Dacă renunți la acel covrig delicios cu cașcaval sau măcar la o felie de pizza, este mai mult decât suficient. Cu siguranță vei vedea o îmbunătățire, iar șansele de a dezvolta anumite boli cardiace, sau chiar diabet sau obezitate vor scădea considerabil.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că fiecare organism este diferit și reacționează în propriul său mod. Din acest motiv, este nevoie de timp pentru a vedea dacă acest lucru va funcționa și pentru tine. Este posibil ca la început să nu observi rezultate pe care tu ți le dorești, lucru care este și normal. O schimbare nu se produce peste noapte, iar metabolismul tău are nevoie de timp pentru a se obișnui cu noul stil de viață.

Începe cu pași mici, fără a te forța să elimini toate alimentele care îți plac. Numărul optim de calorii de care fiecare organism are nevoie are legătura cu diverși factori, precum vârsta, sexul, înălțimea, greutatea, dar și nivelul de activitate fizică pe care îl depunem.

Nutriționiștii ne recomandă ca înainte de a face acest lucru, trebuie să fim extrem de atenți la alegerile alimentare pe care noi le facem. Începe prin a elimina acele alimente procesate și adoptă o dietă bazată pe fructe, legume, nuci și semințe. Nu uita de faptul că trebuie să te hidratezi corespunzător și de asemenea, elimină sucurille acidulate, care sunt bogate în zahăr.

De asemenea, trebuie să reții faptul că întotdeauna înainte de a face o schimbare în stilul tău de viață, trebuie să consulți un nutritionist, care îți va da sfaturile necesare și îți va face o dietă personalizată. Și cel mai important, să înveți să îți iubești corpul și să îl îmbrățișezi așa cum este el.

Citește și:
8 modalitati de-a arde 100 de calorii in timp record

Text: Iulia Brăslașu
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet