Cele mai bune moduri naturale prin care poți scăpa de durerile de cap

Durerile de cap îți pot distruge cu ușurință o zi perfectă, însă în unele cazuri poți scăpa de ele cu ajutorul unor tratamente naturale.

Cele mai bune moduri naturale prin care poți scăpa de durerile de cap

Orice persoană s-a confruntat cu durerile de cap supărătoare, care pot strica întreaga zi. Din cauza lor nu te mai poți concentra, planurile îți vor fi date peste cap și vei fi probabil și mai irascibilă.

De obicei o pastilă salvează situația, însă deși este o soluție rapidă, există și alte variante pe care le poți încerca dacă vrei să scapi de durerile de cap într-un mod natural. Cel mai important este să acționezi imediat, deoarece doar așa vei reuși să ții sub control durerea.

Aceste remedii pot fi utilizate atât individual, cât și alături de medicație, mai ales dacă vorbim despre migrene serioase, pentru care trebuie să mergi la consult.

Uleiurile esențiale

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru aceste momente sunt cele de mentă, lavandă și rozmarin. Nu te gândi că sunt recomandate doar pentru mirosul lor și pentru că ar ajuta la relaxare, ci există dovezi că uleiurile esențiale au un rol important în reducerea inflamațiilor care produc durerile de cap.

Ingredientul activ în uleiul de mentp este mentolul. Numeroase studii au demonstrat că gelul aplicat pe cap și gât ajută la remedierea durerii de cap.

Rezultate similare s-au înregistrat și în cazul uleiului de lavandă și rozmarin. Astfel, se pare că dacă miroși ulei de lavandă scade durerea, în timp ce uleiul de rozmarin are proprietăți antiinflamatorii, acestea calmând zonele afectate. Este indicat să pui câteva picături din aceste uleiuri pe o compresă sau poți folosi un difuzor special. Amestecă uleiurile cu unt de cocos și masează tâmplele.

Comprese fierbinți sau reci

Când simți că durerea de cap se intensifică, aplică o compresă. Aceasta ar putea stimula terminațiile nervoase de pe față și scalp, iar acest lucru ar putea reduce temporar durerea. De cele mai multe ori este preferată o compresă rece, însă studiile au demonstrat că și cele fierbinți au aceleași rezultate.

Ghimbir

Durerile de cap aduc câteodată și alte simptome greu de suportat, de exemplu stările de greață. Pentru a te proteja de această situație, bea preventiv o cană de ceai de ghimbir. Acesta are proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea intensității durerii de cap.

Suplimente alimentare

Durerile de cap indică o problemă a organismului. În astfel de cazuri poți lua vitamina B2 sau coenzima Q10, însă trebuie să știi că durerea nu va dispărea brusc, ci acestea pot ajuta la prevenirea acestor situații în viitor.

Un alt supliment recomandat este cel de magneziu. De cele mai multe ori persoanele care au migrene au și un deficit de magneziu. Acesta ajută la controlarea funcției nervoase și totodată reduce nivelul cortizolului. Poți adauga în alimentație legume verzi, salate precum kale.

Cafeină

Durerile de cap pot apărea câteodată din cauza lipsei de cafeină, compusul extras din cafea. Durerile pot apărea regulă atunci când nu consumi cantitatea cu care ești obișnuită. Această substanță este regăsită în numeroase medicamente recomandate în cazul durerilor de cap, însă ai grijă la cantitate. Dacă vei exagera, durerile de cap vor reveni.

Nu uita că un lucru foarte important este să te hidratezi, așadar înainte de a lua pastile asigură-te că ai băut o cantitate suficientă de lichide.

Presopunctură

Presopunctura este o practică din medicina chineză care ajută la eliberarea durerii prin apăsarea pe anumite zone ale corpului. Există mai multe zone unde ar trebui să aplici presiune, de exemplu între degetul mare și arătător, între degetul mic și inelar sau între sprâncene.

Citește și:
5 lucruri surprinzătoare care pot cauza migrene

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet