Ce spun specialiștii despre posibilitatea ca mâncarea sau ambalajele să fie contaminate cu coronavirus

ellede ELLE.ro

Organizația Mondială a Sănătății a trimis un raport companiilor care lucrează în industria alimentară, cu privire la protecția împotriva noului coronavirus.

Ce spun specialiștii despre posibilitatea ca mâncarea sau ambalajele să fie contaminate cu coronavirus

În acest moment, jumătate din populația planetei se află în auto-izolare la domiciliu (sau ar trebui să fie), ca urmare a pandemiei de coronavirus. Cu toate astea, pentru unii oameni, a lucra de acasă nu reprezintă o opțiune. Printre ei se numără personalul din industria alimentară. Organizația Mondială a Sănătății a emis un nou raport pentru a se asigura că aceștia lucrează într-un mediu sigur.

Unul dintre lucrurile important de reținut din acest raport este că noul coronavirus nu se poate contracta prin mâncarea în sine, dar se pot infecta cei care o distribuie sau lucrează lângă persoane bolnave. Specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății au spus că virusurile nu se pot multiplica în mâncare pentru că au nevoie de o gazdă umană sau animală pentru a-și modifica conținutul genetic.

Ce spun cei de la OMS este că riscul de contaminare al alimentelor până ajung pe rafturile magazinelor este extrem de mic, dar înăuntrul acestora este altă poveste. De exemplu, o persoană infectată cu coronavirus poate să strănute și să împrăștie particule minuscule pe o conservă pe care tu o vei ridica mai târziu. Trebuie de asemenea să iei în considerare și că nu ești imun în fața pericolului atunci când mâncarea îți este adusă în fața ușii.

Cei care muncesc în industria alimentară trebuie să folosească mănuși de protecție tot timpul și să se spele pe mâini de fiecare dată când le schimbă. Managerii ar trebui și ei să se asigure că toate normele de igienă sunt respectate și să limiteze numărul de persoane care se află în zona de preparare a mâncării.

Un curier poate fi infectat cu coronavirus atunci când intră în contact cu o persoană infectată sau dacă atinge o suprafață contaminată, de aceea igiena strictă este obligatorie. Și pe cât posibil, interacțiunea cu cei cărora le este livrată mâncarea trebuie limitată.

Citește și:
Când vom avea vârful epidemiei în România? Predicțiile experților IHME

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet