Ce schimbări majore vor avea loc în grădinițe pe fondul epidemiei de coronavirus

Ministerul Educației a dat publicității un ghid în care sunt menționate măsurile care trebuie luate pentru redeschiderea grădinițelor.

Ce schimbări majore vor avea loc în grădinițe pe fondul epidemiei de coronavirus

Noi măsurile pentru a preveni răspândirea coronavirusului în grădinițe au fost anunțate printr-un ghid publicat de Ministerul Educației privind redeschiderea acestor instituții.

Conform acestui ghid emis de Ministerul Educației este interzisă folosirea aspiratorului în grădinițe. Documentul prevede, de asemenea, eliminarea perdelelor, a mochetelor, a covoarelor, draperiilor și a jucăriilor din materiale textile care nu pot fi igienizate cu aparate bazate pe aer cald.

Curățenia generală înainte de redeschidere se va face, potrivit Ghidului, prin ștergerea prafului, spălarea cu apă și detergent, apoi clătirea repetată cu apă potabilă. Se vor utiliza lavete diferite pentru acțiuni diferite (lavetă pentru ștergerea cu detergent, lavetă pentru clătirea cu apă, lavetă pentru dezinfectant), se arată în ghidul Ministerului Educației.

Dacă mochetele nu pot fi îndepărtate, ghidul prevede că acestea pot fi igienizate corect cu aparate pe bază de aer cald. Oficiali spun că astfel se va răspândirea noului coronavirus.

Motivul pentru care a fost interzisă curățenia cu aspiratorul îl constituie faptul că aspiratorul este un echipament de curățenie care funcționează pe principiul recirculării aerului. „Aspiratorul nu se folosește pentru efectuarea curățeniei, nici înainte de deschidere, nici în timpul funcționării unității de învățământ pe perioada verii”, se mai arată în documentul oficial.

Citește și:
Lista țărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină & izolare a fost modificată

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din health & diet