Câte persoane vor putea participa la nunți, botezuri și înmormântări după 15 mai

Un document emis de MAI vine cu niște propuneri legate de numărul maxim de participanți la ceremonii religioase începând cu data de 15 mai.

Câte persoane vor putea participa la nunți, botezuri și înmormântări după 15 mai

Data de 15 mai reprezintă relaxarea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, urmând ca măsurile să fie luate treptat. Dar cu toate că ne vom putea deplasa fără a completa o declarație pe proprie răspundere, vom fi obligați să purtăm măști de protecție în spații închise. Iar în ceea ce privește ceremoniile religioase precum nunțile, botezurile și cununiile, Ministerul de Interne a venit cu câteva propuneri cu privire la cum se vor desfășura acestea. Numărul de participanți va fi, după cum ne așteptam, unul limitat.

Un document emis de Ministerul Afacerilor Interne care conține măsurile de prevenire și control a răspândirii coronavirusului propuse pentru a intra în vigoare începând cu starea de alertă din data de 15 mai 2020 arată următoarele: „Activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase în locașurile de cult, care se desfășoară fără participarea credincioșilor sau practicile și ritualurile cu caracter privat (ex. botezurile, cununiile sau înmormântările) care au loc cu participarea unui număr strict limitat de persoane -maxim 16 persoane și respectarea regulilor de distanțare socială”.

De asemenea, tot în măsurile propuse sâmbătă de Ministerul Afacerilor Interne se precizează şi că deplasarea în afara localităţii este permisă pentru îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie sau în cazul unui deces în familie, dar şi pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială. Asta însemnă că dacă aceste prevederi vor fi aprobate, din 15 mai vom putea merge în altă localitate pentru nunți, botezuri sau înmormântări.

În acest moment, în România s-au raportat în total 15.558 de cazuri de coronavirus și 972 de morți. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.245 au fost declarate vindecate şi externate. România este ţara din Europa Centrală şi de Est cu cel mai mare număr de decese din regiune.

Citește și:
Raed Arafat: Coronavirusul nu va muri la vară. „E posibil să se piardă din puterea transmiterii, dar încă nu știm'

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet