Când se redeschid parcurile și cimitirele din București? Ce spune Gabriela Firea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat când se vor redeschide parcurile, grădinile și cimitirele din București.

Când se redeschid parcurile și cimitirele din București? Ce spune Gabriela Firea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că în urma votului Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, parcurile și grădinile din Bucureștei se vor redeschide în noaptea de 14 spre 15 mai. De asemenea, tot de atunci, locuitorii capitalei vor putea merge din nou și la cimitir.

Gabriela Firea a declarat pe pagina sa de Facebook următoarele: „De vineri, 15 mai, se deschid toate parcurile, grădinile publice – inclusiv grădina zoologică -, și cimitirele din Capitală. Primăria Capitalei a propus acest punct pe ordinea de zi, care a fost și votat, în cadrul ședinței de azi a Comitetului municipal pentru situații speciale de urgență. (…) Rugămintea către toți cetățenii este să evite zonele aglomerate, să păstreze distanța socială, să se spele des pe mâini și să se dezinfecteze.

Nu doar parcurile și grădinile se vor redeschide, ci și locurile de joacă, a anunțat Primarul General. 

Din 15 mai, starea de urgență va fi înlocuită de starea de alertă, pe fondul pandemiei de coronavirus. Asta presupune relaxarea unora dintre restricțiile impuse în ultima vreme. Cu toate astea, autoritățile au făcut apel ca toți cetățenii să păstreze distanța socială, să evite zonele aglomerate și să se spele des pe mâini. Purtarea măștii va deveni însă obligatorie în spațiile închise.

Referitor la starea de alertă, președintele Klaus Iohannis a precizat zilele trecute că se renunță la obligația de a sta acasă și la obligația unei declarații când ne deplasăm în interiorul localității. Cu toate astea, declarația pe proprie răspundere pentru părăsirea localității va fi obligatorie, excepție făcând zonele metropolitane. „Este interzisă în continuare, în prima fază, ieşirea din localitate, cu câteva excepţii. Sunt excepţii naturale, cine merge la serviciu, la muncile agricole, pentru sporturi individuale, mersul cu bicicleta. Totuşi, când ieşim din localitate este nevoie de o declaraţie. În zonele metropolitane, din jurul marilor oraşe, nu e nevoie. Dacă mergeţi din Bucureşti într-un oraş de provincie, aveţi nevoie de o declaraţie scrisă, a declarat acesta.

Citește și:
Ce sporturi vom putea face după 15 mai? Explicațiile președintelui Klaus Iohannis

Foto: Arhiva Revistei ELLE

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet