5 semne subtile ale unui metabolism rapid

Întotdeauna a existat o dezbatere despre accelerarea ritmului metabolismului, iar experții avertizează că sunt mai mulți factori care îl pot influența.

5 semne subtile ale unui metabolism rapid

Specialiștii sunt de părere că un rol important în ceea ce privește accelerarea metabolismului îl are genetica. Cu toate astea, există și alți factori care contribuie la asta, iar aici putem vorbi despre vârstă, masă musculară, dar și activitatea fizică desfășurată.

Pe parcursul timpului, metabolismul se schimbă, iar acest lucru este corelat cu stilul de viață. Înainte de a-ți pune singură un diagnostic, este esențial să discuți cu medicul tău pentru că el îți va spune dacă metabolismul tău rapid este moștenit din familie, este rezultatul unei schimbări în stilul de viață sau, în unele cazuri, este chiar un efect secundar al unei probleme de sănătate.

Acestea sunt cele 5 semne subtile care pot indica un metabolism rapid, potrivit experților:

1. Transpiri des

Știm deja că prin intermediul transpirației eliminăm toxinele prezente în corp, răspunzătoare pentru creșterea în greutate. Însă, în cazul persoanelor care au un metabolism rapid, transpirația este una excesivă. „Acest lucru se datorează temperaturii ridicate a corpului și a proceselor metabolice care apar în organism”, spune David Greuner, medic la NYC Surgical Associates.

2. Îți este foame în mod constant

Un alt semn subtil care ți-ar putea da de gândit că ai un metabolism ridicat este senzația constantă de foame. La nivel intern, persoanele care au metabolismul accelerat vor resimți mai tot timpul o senzație de foamne. 

3. Simți nevoia de a consuma mai multe alimente

Dat fiind faptul că metabolismul este modul prin care alimentele consumate sunt descompuse și transformate în energie, în cazul în care ai un metabolism rapid, e posibil să ai nevoie de mai multe mese și gustări pe parcursul unei zile, pentru a-ți potoli foamea despre care vorbeam mai sus. 

4. Ai foarte multă energie

Persoanele care au metabolismul rapid tind să aibă mai multă energie pe parcursul zilei și să se poată concentra mult mai intens față de restul. Din acest motiv, nici nu vei avea nevoie să mai bei o a doua cafea după-amiază.

5. Ai o stare de irascibilitate

Pentru unii oameni, un metabolism rapid poate fi un efect secundar al unei alte probleme de sănătate, cum ar fi hipertiroidismul – o afecțiune care determină glanda tiroidă să producă mai mulți hormoni decât are nevoie corpul. Dacă și tu ai un metabolism rapid, ai observat până acum că te confrunți cu tulburări de somn, irascibilitate, anxietate, dar și transpirație excesivă.

Citește și
Cele mai comune 5 pofte alimentare și ce probleme de sănătate ascund ele

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet