5 lucruri pe care trebuie să le faci după terminarea antrenamentelor

Dacă tocmai ai terminat un antrenament intens, ar trebui să știi că există o serie de lucruri pe care trebuie să le faci imediat după.

5 lucruri pe care trebuie să le faci după terminarea antrenamentelor

Refacerea după un antrenament este esențială când vine vorba de corpul tău și cum anume îl ajuți să rămână tonifiat. 

Exercițiile fizice intense, lipsa unei încălziri înainte de a face sport sau a câtorva zile de odihnă după antrenamente sunt câteva dintre greșelile pe care probabil le-ai făcut până acum. Dacă vrei să îți atingi obiectivele într-un mod sigur și eficient, iată o listă cu lucrurile pe care trebuie să le faci după un antrenament:

1. Hidratează-te

Fie că vorbim de antrenamente intense sau de câteva exerciții fizice simple, primul lucru pe care ar trebui să îl faci după terminarea lor este să te hidratezi corespunzător. În timpul activităților fizice, corpul elimină mai multe substanțe minerale, precum potasiu și sodiu. Dacă ai lucrat timp de 30 de minute sau mai puțin, este recomandat să bei apă. În cazul în care activitatea fizică a fost mai lungă de atât, antrenorii ne sfătuiesc să bem apă de cocos pentru că are în componență potasiu și compensează pierderea din timpul antrenamentelor. 

2. Fă stretching

Chiar dacă ai făcut un antrenament solicitant, asta nu înseamnă că trebuie să uiți de stretching. E important să faci imediat după terminarea antrenamentelor stretching pentru că atunci mușchii tăi sunt flexibili. Există mai multe beneficii ale stretching-ului, iar aici putem aminti diminuarea simptomelor sindromului premestrual și activarea circulației sângelui. Antrenorii sugerează întinderea și menținerea fiecărei poziții timp de 10 secunde.

3. Ai grijă dacă ai dureri musculare

Probabil că ți s-a întâmplat de mai multe ori până acum să te alegi cu o febră musculară după antrenamente. În primul rând nu ar trebui să exagerezi cu exercițiile fizice și nici nu timpul petrecut într-o sală de fitness. Iar dacă durerile musculare sunt puternice, poți încerca crioterapia care contribuie la stimularea regenerării celulare. 

4. Mănâncă proteine

Trebuie să ai grijă la alimentele pe care le consumi după antrenamente. E important să mănânci proteine slabe și carbohidrați sănătoși. Dacă ești adepta exercițiilor fizice dimineața, e recomandat să bei un shake cu semințe de chia, ovăz sau fructe de pădure. Dacă preferi să te antrenezi după-amiaza sau seara, poți mânca pui, pește, carne de vită sau tofu.

5. Ține cont de nevoile corpului tău

Fiecare dintre noi este construit în mod diferit și are alte nevoie, iar pentru asta trebuie să îți cunoști foarte bine corpul, dar să fii atentă și la semnalele pe care ți le transmite. Dacă te simți obosită după un antrenament, acordă-ți un timp mai mare de recuperare până la următorul. În cazul în care după o serie de exerciții fizice intense te simți puternică, nu ar trebui să te forțezi să lucrezi și mai mult. Ca în cazul oricărui lucru, și în ceea ce privește sportul vei vedea ceea ce funcționează la tine făcând greșeli și învățând din ele. 

Citește și:
6 sfaturi care te vor ajuta să slăbești sănătos

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet