Ultimul show al lui Virgil Abloh

Louis Vuitton dezvăluie cea mai recentă colecție a lui Virgil Abloh la Săptămâna Modei de la Paris.

Săptămâna trecută, pe catwalk-ul Louis Vuitton pentru prezentarea de toamnă – iarnă 2022 au pășit îngeri. Louis Vuitton și-a luat astfel rămas bun de la Virgil Abloh, dezvăluind ultima colecție creată de celebrul designer pentru casa de modă înainte de moartea sa prematură de cancer, în noiembrie anul trecut. Colecția de menswear, intitulată „The ∞th Field” a fost prezentată în istorica piață Le Carreau du Temple în două părți, prima pentru o audiență formată din editori de modă, iar a doua, pentru prieteni, familie și celebrități. 

Dacă show-ul „Virgil Was Here”, care a avut loc în decembrie anul trecut la Miami, a trebuit să fie transformat în mod neașteptat într-un memorial în urma tragicului deces a lui Abloh cu câteva zile înainte, a fost un omagiu adus omului, evenimentul de săptămâna trecută a fost o celebrare a muncii sale uimitoare pe care a prestat-o în perioada sa de opt sezoane la cârma casei Vuitton.

Din momentul în care l-a înlocuit pe Kim Jones în funcția de director de creație al Louis Vuitton în 2018, Abloh a lansat o estetică LV energică și incluzivă, care a îmbrățișat colaborări, siluete relaxate, inspirate de streetwear și un sentiment excentric distinctiv, toate acestea fiind prezente si în ultima sa colecție.

O orchestră live a interpretat, în centrul scenei, melodii compuse de raperul Tyler, the Creator, în timp ce dansatori și modele dansau și săreau în jurul scenografiei minimaliste purtând șepci cu boruri plate, treninguri mătăsoase, trenciuri jacquard supradimensionate și pantofi sport originali Abloh, modelele Tactic și Trainer. În ceea ce privește gențile, celebrul model LV Keepall a revenit reinterpretat din plastic transparent și catifea luxoasă, iar rucsacii de drumeții au fost imprimați cu flori.

Ochelarii de soare neon, hanoracele oversized și paltoanele din blană, sunt elemente ce au fost prezente și în sezoanele anterioare, în timp ce partea de tailoring, asimetrică și plină de cristale, a vorbit despre luxul subvertit pentru care Abloh era cunoscut.

La finalul prezentării au explodat artificii, iar un stol de drone coregrafiate de Studio Drift a umplut cerul cu cuvintele „Virgil was here” desenate cu roșu. În timpul acestui spectacol, membrii echipei de design Louis Vuitton au ieșit să primească aplauzele publicului, cu capul în jos și cu ochii înlăcrimați.

Citește și:

Ce mai e nou pe Instagram

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion