Virgil Abloh, directorul artistic pentru linia de bărbați Louis Vuitton, a murit de cancer la 41 de ani

Celebrul designer a murit duminică după o luptă dusă în secret cu boala.

Virgil Abloh, directorul artistic pentru linia de bărbați Louis Vuitton, a murit de cancer la 41 de ani

Virgil Abloh, cel mai recent director artistic pentru colecția de bărbați a brand-ului Louis Vuitton, a murit duminică după o luptă privată cu cancerul. Avea 41 de ani. O postare pe pagina de Instagram a lui Abloh a anunțat decesul lui, explicând că a luptat timp de mai bine de doi ani cu o formă rară și agresivă de cancer, angiosarcomul cardiac.

„De la diagnosticarea sa în 2019, a ales să îndure lupta în mod privat, fiind supus la numeroase tratamente dificile, toate în timp ce conducea mai multe instituții importante de modă, artă și cultură”, a continuat postarea.

„Cu toate acestea, etica sa în ceea ce privea munca, curiozitatea sa infinită și optimismul nu au avut niciodată de suferit”, mai spune comentariul de pe Instagram. „Virgil a fost condus de dăruirea lui față de meșteșugul său, de misiunea sa de a deschide uși pentru alții și de a crea căi pentru o mai mare egalitate în artă și design. Spunea adesea: „Tot ceea ce fac este pentru versiunea mea de 17 ani”, crezând profund în puterea artei de a inspira generațiile viitoare”.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Abloh, care a fondat marca de haute street wear Off-White și a fost directorul de creație al lui Kanye West, a preluat în 2018 rolul prestigios la Louis Vuitton, devenind primul director artistic de culoare al mărcii și unul dintre puținii designeri de culoare aflați la cârma unei case de modă franțuzești.

Într-o declarație, Bernard Arnault, CEO-ul LVMH, compania-mamă a casei Louis Vuitton, a declarat:

„Suntem cu toții șocați de această veste teribilă. Virgil nu a fost doar un designer genial, ci și un vizionar, un om cu suflet frumos și multă înțelepciune. Familia LVMH mi se alătură în acest moment de mare tristețe, cu toții gândindu-ne la cei apropiați lui, la moartea unui soț, tată, frate, fiu și prieten.'

Abloh a lăsat în urmă pe soția sa Shannon, pe copiii săi Lowe și Grey, pe sora sa Edwina și pe părinții săi Nee și Eunice.

Citește și:

Tendințe modă: Mix de imprimeuri – Elle.ro

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video