Futurism în colecția Louis Vuitton primăvară vară 2019, prezentată aseară

Ieri seară, în tunelul din sticlă construit special de Louis Vuitton în jurul bazinelor cu apă din curtea Muzeului Luvru, Nicolas Ghesquiere a prezentat o colecție cu elemente futuriste și androgine, întorcându-se la pasiunea lui pentru Space Age și volume arhitecturale din materiale tehnice.

Mâneci supradimensionate, plisate, din țesături cu imprimeu digital, jachete largi cu umeri mari și pantaloni cu talia înaltă – toate „obsesiile” de design ale lui Ghesquiere s-au reunit în noua colecție pentru a portretiza o femeie a viitorului, deopotrivă puternică și vulnerabilă.

În viteza cu care au defilat pe podium, o parte din modele au părut băieți – „dar au fost toate fete”, a spus Ghesquiere. „Ideea mea a fost să creez puțină ambiguitate pentru că toată lumea consideră că, atunci când o femeie se îmbracă precum un bărbat, ea pare mai puternică. Or, eu cred că, de fapt, e multă vulnerabilitate sub acel costum masculin…”

Despre imprimeurile futuriste prezente pe tricouri și rochii, designerul a spus că „sunt peisaje artificiale pe care noi le-am creat pentru a fi imprimate pe haine – unele buline pe care le vedeți sunt orașe imaginare și lacuri de potasiu fotografiate de o dronă…”

Prezentarea Louis Vuitton a încheiat Paris Fashion Week în prezența presei de modă și a multor celebrități: Cate Blanchett, Alicia Vikander, Léa Seydoux, Catherine Deneuve, Sophie Turner, Joe Jonas, Isabelle Huppert și alții.

Foto: Louis Vuitton

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion