Chanel Métiers d’art, o nouă colecție spectaculoasă și unică marca Chanel

Creată în 2002 pentru a aduce un omagiu dialogului constant ce există între Casa Chanel și artizanii cu care lucrează, colecția Chanel Métiers d’art este, în fiecare an, un spectacol de excepție.

Prezentată în decembrie, în afara calendarului oficial al al prezentărilor de modă, această colecție ready-to-wear, unică pentru Chanel, are întotdeauna ca temă o destinație, reală sau imaginară, legată de istoria sau evenimentele actuale ale casei.

Anul acesta, colecția exprimă puterea creatoare a Virginiei Viard, directorul artistic al casei, și combină experiența echipei Métiers d’art a brand-ului Chanel, reunind câteva sute de artiști maeștri în broderie, în pene și în accesorii, croitori, cizmari, pălărieri și fabricanți de mănuși proveniți nu numai din Paris, ci și din restul Franței și din Italia.

Prezentarea Métiers d’art 2020/2021 a avut loc la castelul Chenonceau, la „Château des Dames”, care după cum spune și Virginie Viard a fost cea mai evidentă alegere. „A fost proiectat și locuit de femei, inclusiv de Diane de Poitiers și Catherine de Medici. Este un castel la scară umană. Iar emblema Catherinei de Medici este o monogramă compusă din două C-uri împletite, la fel ca cea Chanel.”

„Nu știm dacă Coco a fost direct inspirată de ea, dar este destul de probabil pentru că admira femeile renascentiste. Predilecția ei pentru volane din dantelă, precum și estetica unora dintre bijuteriile sale provin de acolo. Pe undeva, cumva, acest loc face parte din istoria Chanel.”, a adăugat Viard. În 1936, Gabrielle Chanel a scris un articol despre femeile acelei epoci: „Am fost întotdeauna frapată de un ciudat sentiment de simpatie și admirație față de femeile care au trăit în perioada dintre François I și Ludovic al XIII-lea. Poate pentru că mi se par toate extraordinare, de o simplitate magnifică și o măreție impregnată de îndatoriri apăsătoare.”

În marea galerie unde a avut loc spectacolul, pardoseala prezintă un motiv în carouri alb-negru ce amintește de un joc de dame în mărime naturală. Acesta se regăsește pe fuste mini cu paiete, precum și pe o fustă lungă realizată dintr-un patchwork de tweed geometric cu franjuri, purtat cu un pulover cu motiv jacquard în alb și negru. Un palton lung din catifea neagră, ce evocă perioada de după moartea regelui Henric al II-lea în care Catherine de Medici a purtat doar negru, se deschide pentru a dezvălui un costum din tweed într-o nuanță pală. Culorile calde ale unei pelerine din tweed aduc aminte de faimoaselor tapiserii ale castelului, în timp ce florile din cele două grădini, una creată de Diane de Poitiers și cealaltă de Catherine de Medici, situate fiecare pe câte o latură a castelului, au inspirat broderiile florale de pe reverul larg al unui sacou.

Pentru această colecție Métiers d’art 2020/2021, artizanii Chanel s-au ridicat la înălțimea așteptărilor
mai mult ca oricând. Printre creații se numără o rochie lungă din dantelă neagră realizată de Lemarié dintr-o structură punctată cu capse, partea superioară a unei rochii din damasc brodate în întregime de Lesage, sandalele cu platformă în două nuanțe de argintiu și cizmele negre conice cu manșete realizate de Massaro. „Și o pălărie neagră de dimensiuni mari realizată de Maison Michel, pentru un look care este foarte Milady! De asemenea, am cerut atelierului Montex să facă broderii cu ștrasuri reprezentând castelul. Îmi place ca totul să fie un mix între diferitele epoci, între Renaștere și Romantism, între rock și ceva foarte girly, totul este foarte Chanel.”

Citește și:
Tendințe modă toamnă-iarnă: Ecvestru look

Foto: Chanel

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion