Greșeli pe care probabil și tu le faci când îți exfoliezi tenul

De cele mai multe ori ne dorim să ne curățăm perfect pielea, însă o exfoliere prea puternică poate provoca adevărate probleme.

Greșeli pe care probabil și tu le faci când îți exfoliezi tenul

Cu toate că este recomandată (și încurajată cu toată inima) exfolierea de două ori pe săptămână, te avertizăm să faci asta cu foarte multă atenție, pentru a evita anumite greșeli ce pot distruge pielea.

Nu îți exfoliezi pielea suficient

Scopul principal al exfolierii este acela de a elimina celulele moarte, celule ce se acumulează zilnic pe fața ta. Totuși, pe lângă eliminarea pielii moarte, exfolierea stimulează producția de colagen, ajutând la păstrarea unui aspect frumos și luminos al feței. Cât timp nu exagerezi cu scrubbing-ul și nu o faci într-un mod agresiv, este în regulă exfolierea făcută zilnic.

Abuzezi de exfoliere

Dacă, după un tratament de exfoliere, pielea ți se înroșește și simți usturime înseamnă că faci acest tratament mult prea des – revino la exfolierea de două ori pe săptămână. Prea multă exfoliere poate duce la deshidratarea pielii, roșeață sau inflamare. Inflamația cronică poate trage după ea semne de îmbătrânire mult prea repede sau hiperpigmentare. Cunoaște-ți tenul, apoi oferă-i ceea ce are nevoie.

Folosești aceeași cremă pentru scrubbing

Ceea ce funcționează pe timpul verii s-ar putea să nu aibă același rezultat iarna. Pielea noastră este într-o continuă schimbare și așa ar trebui să fie și rutina noastră de exfoliere. Dacă ceea ce folosești nu mai dă rezultate, schimbă crema cu una mai puternică. Dacă observi roșeață, usturime și inflamație, schimbă crema cu una mai blândă pentru piele.

Exfoliezi pielea predispusă la acnee

Dacă ești predispusă la acnee, este indicat să te abții de la tratamentele de exfoliere cu scopul de a evita împrăștierea bacteriilor și intensificarea acneei.

Nu faci exfoliere și în jurul ochilor

Știm că ți s-a spus de nenumărate ori să îți protejezi zona delicată din jurul ochilor, însă în cazul exfolierii, ocupându-te și de această zonă nu îți va aduce decât beneficii. Nu doar că previne apariția cearcănelor și a ridurilor, te poate scăpa și de milia (punctulețele albe din jurul ochilor). Pentru această zonă trebuie să alegi un peeling blând.

Folosești prea mult peria de curățare

Periile de curățare pentru față sunt foarte utile, dar nu ar trebui folosite în fiecare zi. Este indicat să folosești peria o dată pe săptămână, este acceptabil să o folosești de maxim trei ori pe săptămână.

Nu te hidratezi după exfoliere

După o sesiune de exfoliere (scrubbing sau peeling), hidratarea este foarte importantă, pentru vindecarea tenului (având în vedere cât de afectat este în urma acestei proceduri).

Citește și:
Evită-le! 6 obiceiuri zilnice care te îmbătrânesc

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty