Cinci ingrediente anti-acnee care pot face minuni pentru tenul tău

Știi și tu ce bătăi de cap îți pot da tratarea sau prevenirea acneei deoarece e posibil ca pentru tine să nu aibă efect tratamentele „minune” de care auzi la prietene sau ceea ce citești pe site-urile de beauty.

Cinci ingrediente anti-acnee care pot face minuni pentru tenul tău

Dacă nu ți se potrivește nimic din ceea ce ai încercat, îți sugerăm următoarele opțiuni alternative:

1. Sulful

Trebuie să știi că sulful nu are un miros prea plăcut, dar este foarte eficient când vine vorba de combaterea și prevenirea coșurilor, păstrând în același timp integritatea tenului sensibil. Sulful are proprietatea de a curăța în profunzime, de a absorbi ca un burete impuritățile din pori și, de asemenea, de a calma inflamația pielii. Într-adevăr, singurul dezavantaj este binecunoscutul miros de „ou stricat”.

2. Acidul glicolic

Acidul glicolic acționează prin accelerarea procesului de exfoliere naturală, blândă a pielii. Acest procedeu este foarte important pentru ca celulele vechi să fie îndepărtate cât mai eficient, celule care nu fac decât să blocheze porii și să contribuie la formarea acneei. Acidul glicolic ajută, de asemenea, în menținerea unui nivel optim de hidratare și previne uscarea excesivă a pielii.

3. Argilă

În ultimul timp, masca de argilă cunoaște o apreciere la nivel larg pentru efectele sale miraculoase deoarece conține minerale benefice pielii noastre, cu rol antiinflamator și dezinfectant. Nu trebuie omis, totuși, dezavantajul principal: din cauza puterii mari de absorbție a apei, poate cauza un dezechilibru la nivelul de hidratare a pielii. Așadar, măștile de argilă sunt recomandate o dată pe săptămână tenurilor grase, dar nu sunt potrivite pentru tenul uscat, deshidratat.

4. Peptidele

Peptidele sunt legături moleculare scurte ale aminoacizilor ce au rol de apărare împotriva infecțiilor, dar eficiente în vindecarea rapidă a cicatricilor și în stimularea colagenului natural al pielii sunt peptidele de cupru. Această calitate le face ideale pentru eliminarea semnelor lăsate de o acnee urâtă. Un mic sfat: peptidele lucrează excelent în combinație cu alte tratamente acneice, cum ar fi acidul salicilic sau lactic.

5. Aloe vera

Aloe este un tratament benefic pentru tratarea inflamației și pentru a proteja pielea predispusă la acnee împotriva bacteriilor. Este un tratament ușor care, pe lângă puterile sale miraculoase anti-inflamatorii, are și rolul de a minimiza roșeața, mâncărimile, de a atenua senzația de arsură și de a reduce aspectul de iritare generală. Surpriză: aloe conține, de asemenea, acid salicilic, care desfundă porii și reglează echilibrul pH-ului.

Citește și:
Ce sunt porii și cum poți avea un ten mai frumos și sănătos

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty