7 obiceiuri pe care femeile cu părul foarte sănătos le respectă cu sfințenie

Când o femeie primește complimente legate de părul ei, se bucură în mod deosebit dacă depune efort în menținerea acestuia sănătos și frumos.

7 obiceiuri pe care femeile cu părul foarte sănătos le respectă cu sfințenie

Chiar dacă nu ai părul des și bogat din naștere și nu te poti abține de la a-l vopsi și aranja în mod constant, există trucuri care te ajută să nu lași părul să se deterioreze și să îl menții sănătos.

Bumbacul absoarbe umiditatea

Bumbacul absoarbe umiditatea – indiferent de cât de scump este. Astfel, în timpul somnului, îți va absorbi umiditatea părului și a pielii. Se recomandă mai degrabă satinul, întrucât este mai răcoros și vei transpira mai puțin.

Spălarea părului zilnic nu este un obicei sănătos

Nu îți spăla părul zilnic. Este dăunător pentru scalp! După ce te speli, scalpul trebuie să supraproducă uleiul, care face părul să se îngrașe. Astfel, cu cât îl speli mai des, cu atât se va îngrășa mai des. Chiar dacă intri în duș și îți uzi părul, masează-ți scalpul ca și cum ai folosi șampon, doar că șamponul nu este prezent! Asta va îndepărta o parte din uleiul din scalp!

Balsamul

Chiar dacă nu speli părul zilnic, tot este necesar să folosești balsam zilnic, în mod special persoanele cu părul lung. Femeile se tem de balsam deoarece le poate scădea greutatea părului, însă vremurile au avansat și au fost inventate balsamuri hidratante. Aplică-l de la mijlocul șuviței in jos și lasă-l câteva minute pe păr pentru a oferi un efect magic!

Folosește uleiuri pentru păr

Este recomandată folosirea uleiurilor naturale ca pe un balsam înainte de șamponarea părului. Mai exact, aplicarea acestuia pe părul uscat (eventual poți ține o cască pe cap) și lăsarea acestuia să acționeze pentru 15 minute. Apoi spală părul cu șampon și balsam ca de obicei.

Perierea părului

Dacă iei pieptenele și îl folosești de sus în jos, vei apropia toate încurcăturile, formând o încurcătură și mai mare în păr! Riști, de asemenea, să îți rupi vârfurile, ceea ce este greu de aranjat.

Vârfurile tăiate

Aparent nu e nevoie să îți tai vârfurile la fiecare șase săptămâni! O dată la trei sau patru luni e suficient. Despicarea firelor de păr nu poate fi reparată, dar poate fi prevenită.

P.S. : Părul crește cu mai puțin de un cm pe lună. Dacă ai părul lung, s-ar putea ca vârfurile să fie despicate și arse, deci ar putea avea nevoie de o tăiere.

Șamponul uscat

Șamponul uscat păstrează părul moale. Nu conține alcool, deci nu usucă părul deloc. Bonus: se recomandă folosirea acestuia înaintea aplicării unui dispozitiv fierbinte pe păr (de exemplu placă, ondulator). Rezistă mai bine decât fixativul.

Citește și:
Acidul tranexamic: ce trebuie să știi despre noua revelație în materie de skincare

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty