Obiceiuri prin care îți maltratezi părul, fără ca să știi

Rutina ta zilnică de îngrijire a părului poate număra unele obiceiuri ce afectează aspectul podoabei capilare, fără că tu să realizezi ce consecințe pot avea acțiunile tale.

Obiceiuri prin care îți maltratezi părul, fără ca să știi

Pentru a te îndemna să îi acorzi atenția cuvenită părului tău, îți facem cunoscute câteva mici trucuri ce te vor ajuta să îți menții podoaba capilară sănătoasă.

1. Dacă te-ai obișnuit să te speli pe cap în fiecare zi, află că acesta este un obicei ce dăunează părului tău. Podoaba ta capilară va deveni extrem de uscată, deoarece șamponarea elimină uleiurile naturale ale acesteia, lipsind-o în special de sebum, care este foarte benefic. Optează, în schimb, să îți speli părul o dată la fiecare două zile.

2. Una dintre cele mai grave greșeli pe care le poți comite atunci când vine vorba de îngrijirea părului este să nu folosești protecție termică atunci când îl coafezi. De fiecare dată când utilizezi foehnul, placa de îndreptat sau ondulatorul, nu uita să îți dai pe păr cu un spray ce îți oferă protecție împotriva temperaturilor ridicate.

3. Încearcă să acorzi mai multă atenție atunci când îți cumperi balsamul de păr. Uneori, atunci când sunt utilizate în exces, acestea îți pot afecta părul. Un balsam ce conține proteine, și este destinat întăririi podoabei capilare, îți va face textura părului să fie aspră, dacă îl vei utiliza de mai multe ori pe săptămână.

4. Ai putea avea impresia că doar pielea ta are nevoie de protecție împotriva razelor soarelui, însă adevărul este că și părul tău are mare nevoie de același tratament. Soarele și apa sărată afectează în mod negativ firul de păr, uscându-l în exces.

5. Printre ingredientele din produsele de îngrijire a părului se pot strecura unele ce au un impact mai puțin pozitiv asupra podoabei capilare. Un astfel de component îl reprezintă sulfații, care sunt, de fapt, detergenți.

6. Uscătorul de păr îți poate fi atât prieten, cât și inamic. Este adevărat că ne ajută să economisim timp, însă utilizarea în exces a acestuia îți va degrada părul în timp, deoarece va reduce din hidratarea naturală a acestuia. Pentru a diminua efectele negative ale uscătorului de păr, nu te grăbi să îți usuci părul imediat după baie, cât încă este foarte ud.

Îți recomandăm să aștepți până când părul tău este umed pentru a-l coafa. Un lucru foarte important de reținut este faptul că uscătorul de păr nu ar trebui să atingă podoaba capilară sub nicio formă, pentru că acest lucru va cauza consecințe neplăcute.

7. Dacă ai decis că îți dorești o schimbare și ai vrea să îți faci șuvițe blonde, trebuie neapărat să afli că există o metodă de a le obține, fără a-ți maltrata părul. Modalitățile obișnuite de a-ți deschide culoarea părului presupun utilizarea căldurii, fapt ce va face cuticulele firului de păr să se deschidă, astfel podoaba ta capilară va deveni uscată și va avea un aspect fragil. În prezent, există metode ce permit decolararea părului la temperatura camerei, ce este mai potrivită pentru sănătatea firelor capilare.

Citește și:
Plasturi anti-acnee – trend-ul beauty care îți poate salva tenul

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty