6 lucruri esențiale despre celulită, pe care trebuie să le știi!

Celulita! Este veșnica bătaie de cap a femeilor, în unele cazuri și a bărbaților. Vestea proastă este că fiecare dintre noi poate fi victima celulitei, din această cauză suntem mereu în căutare de remedii împotriva acestei probleme atât de inestetice și atât de des răspândite.

6 lucruri esențiale despre celulită, pe care trebuie să le știi!

Pentru a putea lupta împotriva celulitei, ar fi bine să cunoști și unele lucruri adevărate despre aceasta.

1. Celulita nu este grăsime!

Nu ar trebui să presupunem că celulita este un semn distinctiv al kilogramelor în plus. Celulita este prezentă prin acele gropițe și umflături, cel mai des întâlnite pe coapse și fund, care apar atunci când grăsimea este depozitată în spații de sub piele.

2. Femeile suferă mai des de celulită decât bărbații

Datorită modului în care este aranjat colagenul în straturile pielii în cazul femeilor, adică în linii paralele, grăsimea se poate depozita mai ușor, astfel celulita devenind vizibilă. În cazul bărbaților, aceste celule de colagen sunt aranjate în formă de X, iar porțiunile în care grăsimea poate fi stocată sunt foarte mici, nepermițând celulitei să devină vizibilă.

3. Loțiunile cu retinol și cafeină pot ameliora aspectul celulitei

Pentru a diminua aspectul inestetic al celulitei, există câteva ingrediente care ne pot fi de folos. Printre acestea, cele mai benefice sunt cafeina și retinolul. Cafeina reușește să stimuleze fluxul sangvin, astfel micșorând celulele de grăsime, iar retinolul regenerează, în timp, celulele straturilor de piele.

Specialiștii recomandă utilizarea mai întâi a unor loțiuni cu retinol și apoi aplicarea unei creme ce conține cafeină, pentru un efect mai pronunțat. Ar trebui să rețineți, însă, că aceste loțiuni și ingrediente nu vor face celulita să dispară cu totul!

4. Exercițiile fizice pot reduce celulita

Studii de specialitate au demonstrat că antrenamentele fizice influențează gradul celulitei. Exercițiile efectuate în timpul antrenamentelor regulate topesc grăsimile acumulate, chiar și după terminarea antrenamentului, astfel celulita devenind mai puțin pronunțată. De asemenea, există tipuri de yoga care luptă împotriva acestei probleme, deoarece ajută sistemul limfatic să aibă o circulație mai bună prin zonele cu acumulări de grăsimi, astfel eliminând toxinele și reducând din celulită.

5. Pierderea în greutate nu înseamnă că vei scăpa de celulită

Kilogramele în exces nu sunt unicul factor cauzator de celulită. Este adevărat că aspectul inestetic de „coajă de portocală” se reduce dacă pierzi câteva kilograme, însă nu dispare, deoarece țesutul pielii continuă să fie întins și deteriorat. Vinovați de apariția celulitei sunt și alți factori, precum: balanța hormonală, genetica, regimul alimentar și alegerile privind stilul de viață. Nu ar trebui să dăm vină doar pe kilogramele în plus, ci ar fi bine să revizuim unele aspecte ale vieții, pentru a preveni sau a lupta cu celulita.

6. Razele UV pot agrava aspectul celulitei

Încă un motiv bineîntemeiat pentru a utiliza cremele cu protecție solară îl reprezintă faptul că razele soarelui acționează negativ asupra colagenului din piele, celulita devenind mai vizibilă.

Citește și:
Cele mai comune greșeli pe care le facem când ne spălăm părul

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty