10 lucruri esențiale pe care trebuie să le știi despre îndepărtarea machiajului

Dacă există vreo regulă pe care nu trebuie să o încălcăm, este clar că vorbim despre îndepărtarea machiajului înainte de culcare.

10 lucruri esențiale pe care trebuie să le știi despre îndepărtarea machiajului

Dacă adormim fără să ne demachiem, nu numai că putem să murdărim așternuturile, dar putem crea probleme mult mai serioase decât pătarea pernelor cu produse de make-up. Dacă te întrebi de ce este atât de important să ne demachiem, ce se întâmplă dacă uităm să o facem sau care este modul corect de îndepărtare a machiajului, avem aici toate răspunsurile la întrebările tale:

1. Demachierea trebuie făcută înainte să adormi

Știm cât de greu ne este să ne demachiem înainte de a ne culca, pentru că suntem prea obosite dar este foarte important să depășim acest moment și să o facem! În timp ce dormim, pielea noastră se regenerează, iar dacă porii sunt încărcați de machiaj, sunt incapabili să respire.

2. Poți provoca multe probleme dacă nu te demachiezi

Să nu îți îndepărtezi machiajul înainte de culcare poate cauza o piele congestionată, care duce la apariția liniilor fine sau a cearcănelor din jurul ochilor.

3. Șervețelele demachiante nu sunt de ajuns

Șervețelele demachiante par o soluție rapidă și ușoară, dar acestea nu își fac treaba până la capăt. Ele vor înlătura doar machiajul de la suprafața pielii, lucru care nu este suficient. Dacă folosești șervețele demachiante, consideră-le doar primul pas, iar apoi folosește neapărat o loțiune specială pentru față.

4. Prinde-ți părul!

Chiar dacă crezi că este lipsit de importanță, să îți prinzi părul într-o coadă este fundamental atunci când vine vorba de înlăturarea machiajului. În acest fel îți vei expune linia părului, lucru esențial pentru demachiere, având în vedere că foarte mult machiaj rezidual tinde să rămână în acest loc.

5. Spală-te de două ori!

Atunci când îți speli fața pentru a înlătura machiajul, este recomandat să o faci de două ori. Prima spălare este pentru stratul de make-up de pe față, iar a două spălare ar trebui folosită pentru a-ți pune circulația în mișcare, prin masaj.

6. Începe cu buzele!

Îndepărtarea machiajului trebuie făcută în doi pași – iar primul reprezintă demachierea buzelor. Indiferent de rujul pe care l-ai folosit, demachierea buzelor la început va evita orice fel de încurcătură cauzată de amestecarea produselor.

7. Continuă cu ochii

Următorul pas îl reprezintă demachierea ochilor. Cel mai important lucru pe care trebuie să ți-l aduci aminte este că pielea din jurul ochilor este foarte delicată. E nevoie să ai foarte mare grijă. Pentru cele mai bune rezultate, înmoaie un tampon de bumbac în demachiant și ține-l câteva momente deasupra ochiului. Înlăturarea machiajului se va face acum mult mai ușor.

8. Gelul cu petrol poate face minuni!

Dacă îți este greu să îndepărtezi culorile închise pe care le-ai folosit la machiajul ochilor, încearcă să aplici puțin gel cu petrol. Vei fi surprinsă de cât de eficient va înlătura chiar și cele mai încăpățânate formule!

9. În cele din urmă, înlătură fondul de ten

Ultimul pas este înlăturarea fondului de ten. Aplică demachiantul, iar apoi spală-te cu un săpun pentru față. Continuă cu o soluție tonică și încheie cu o cremă care să îți hidrateze intens pielea.

10. Aburul este prietenul tău

Ca să duci demachierea la un nivel mai înalt, încearcă să pui un prosop în apă fierbinte. Apoi lasă-l să se răcească și pune-l pe față. Aburii îți vor deschide porii și vor ajuta la înlăturarea oricărei urme de machiaj care ar fi putut rămâne pe pielea ta.

Citește și:
7 lucruri de care tenul tău are nevoie în fiecare zi

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty