Tendinte in coafura: Parul prins chic

“Sunt expresia stilului up-do,” afirma Sam despre de coafurile dragute, prinse cu agrafe, din colectiile Graeme Black, Chanel, Fendi si Nicole Farhi, Yves Saint Laurent, Philosophy, Bottega Veneta, Karl Lagerfeld, Giorgio Armani si Dolce & Gabbana.

Este un mod lejer, feminin de aranjare a parului care este si matur si copilaresc in acelasi timp.' Acest aspect evidentiaza doua elemente contrastante: o coafura ‘up-do pare in mod automat sofisticata, insa sub semnatura lui Sam detaliile ce tin de un aspect nefinisat, precum suvitele libere, un stil mai vechi, pot aparea tineresti. Stilul pare lipsit de efort, dar scoate la iveala detalii elaborate.

Pentru Chanel, Karl Lagerfeld a facut trimitere la Marie Antoinette, in vremea tineretii, pe Champs Elysees. Coafura are o baza cu o nota sofisticata, dar si suvite drepte care scapa din coc, efectul dezordonat completând perfect marginile nefinisate, zdrentuite ale hainelor si materialelor care au predominat in prezentarea ‘romp in the hay a lui Lagerfeld.

Sylvia Kristel a fost inspiratia pentru coafura a colectiei Fendi – un mot ravasit, prins lejer cu agrafe si purtat catre frunte si o parte a capului. Tinutele aveau un aspect nefinisat, asa ca am dorit ca si parul sa arate la fel,' afirma Sam.

Un amestec de perioade a influentat up-do-urile rasucite la Nicole Farhi pe care Sam le-a descris ca apartinând „Anilor `40 cu un sentiment sportiv al anilor`70 – FEMEIA pura a anilor`70.' E un stil bazat pe parul rasucit pentru a adauga forma. Rezultatul este extrem de sexy, dar are si o nota de eleganta, degajata de suvitele libere care scapa din coafura.

Trimiterile indiene la Graeme Black au avut ca rezultat parul prins in agrafe intr-un stil sic, demn de o printesa indiana. Pentru eleganta maxima, asezarea cocului este decisiva,' afirma Sam, adaugând ca atunci când este asezat pe vârful capului in aceeasi linie cu maxilarele confera eleganta specifica balerinelor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty