Vrei să-ți faci un blog? Iată care sunt primii pași

În cazul în care ești pasionată de un lucru și ai multe cunoștințe despre el, atunci poate vei dori să împărtășești lumii acest lucru. În ziua de azi acest lucru este foarte ușor cu ajutorul internetului.

Vrei să-ți faci un blog? Iată care sunt primii pași

În cazul în care ești pasionată de un lucru și ai multe cunoștințe despre el, atunci poate vei dori să împărtășești lumii acest lucru. În ziua de azi acest lucru este foarte ușor cu ajutorul internetului. Dacă dorești o modalitate mai profesională decât conturile de social media personale, atunci poți începe un blog în care să prezinți pasiunea ta. Ar fi bine să ai o strategie înainte de a începe pentru a ușura lucrurile 

7 lucruri la care să te gândești dacă vrei să-ți faci un blog

  1. Subiectul: gândește-te bine înainte care este subiectul pe care vrei să te axezi, poți alege o temă generală sau o anumită nișă. De exemplu, dacă ești pasionată de fashion poți alege să vorbește despre acest subiect în general sau te poți axa pe ceva specific precum trenduri în materie de genți, pantofi sau rochii. Nu ar fi o idee bună să fie articole cu subiecte diferite pe blogul tău, cum ar fi articolele de fashion să fie urmate de articole pe subiectul gastronomiei.
  2. Numele blogului: alege un nume care să te reprezinte, dar care să nu fie prea lung și să poată fi ușor de pronunțat. Apoi verifică pe internet dacă nu există deja această denumire. Încearcă să fie cât mai originală.
  3. Platforma: Sunt mai multe variante de platforme pe care poți să-ți construiești blogul, cele mai cunoscute și folosite sunt WordPress și Wix. Ambele oferă posibilitatea de a face un blog gratis, dar ai și opțiune de a cumpăra un domeniu de la ei. 
  4. Social media: Poți să-ți faci conturi separate de FaceBook și Instagram pentru blogul tău unde poți posta diferite tipuri de conținut pentru a atrage vizitatori la tine pe blog. De asemenea, poți întâlni diferite comunități care activează în domeniu tău și poți să cunoști oameni cu un blog similar pentru a face schimb de idei.
  5. Telefon: ai nevoie de un telefon destul de performant pentru a-ți permite să editezi conținutul sau să verifici blogul. Totodată ar fi bine să facă poze și clipuri reușite atât pentru sociale media, cât și pentru blog. Nu este nevoie ca telefonul tău să fie foarte scump, ultimele modele de telefoanele Samsung sunt destul de performante din acest punct de vedete și au un preț rezonabil. Poți verifica pe Altex.ro gama noile modele și funcțiile lor.
  6. Strategie de conținut: ar fi bine să te gândești de la început la o strategie de conținut, de câte ori vei posta pe săptămână. Ai putea să-ți alegi anumite zile specifice cum ar fi să postezi în zilele de luni și vineri. Gândește-te și la o strategie de conținut pentru platforme de social media, unde ar fi bine să postezi mai des câte o poză sau clip relevante pentru domeniul tă. Când faci această strategie nu uta să ie în calcul și timpul tău liber pentru crearea de conținut.
  7. Primele articole: după ce ai stabilit strategia de conținut ar fi bine să pregătești câteva articole înainte să îți faci blogul propriu-zis. Acest fapt îți va permite măcar o perioadă să nu te stresezi cu crearea de conținut până când îți stabilești propriul ritm de lucru. 

În concluzie, dacă vrei să-ți faci un blog ar fi bine să ști că acest fapt presupune un pic mai mult de lucru decât doar să scrii articole, dar cu o strategie bună poți atrage cititori. Cel mai important lucru este să-ți facă plăcere să scri despre ceea ce te pasionează, să fi la curent cu noutățile din domeniu și nu uita să-ți folosești vocea ta.

Sursă foto: Unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial