Sfaturi despre cum se alege tencuiala decorativă

Sfaturi despre cum se alege tencuiala decorativă

Nimic nu este mai plăcut decât acel moment când, după o lungă perioadă în care ai investit timp, energie și mai ales bani în construcția casei tale, ajungi la finisajele finale.

Aplicarea tencuielii decorative îți oferă o satisfacție imensă, iar dată fiind importanța majoră a vopselei decorative, în acest articol ne-am propus să vorbim chiar despre acest subiect.

Atunci când cumperi vopsea decorativă, vei avea la dispoziție o mulțime de opțiuni, una mai atrăgătoare ca alta. Vei putea alege să folosești vopsea decorativă metalizată, mai ales dacă te pasionează stilul industrial în amenajarea caselor, sau pentru o vopsea decorativă cu humă, ecologică, dacă ești genul de persoană preocupată de buna stare a mediului înconjurător.

Cum să alegi corect vopseaua decorativă

Atunci când alegi vopseaua decorativă pentru amenajarea locuinței tale trebuie să te gândești că aceasta joacă nu numai un important rol decorativ, ci totodată are și funcția de a-ți permeabiliza pereții, protejându-i atât de razele UV cât și de microorganisme.

Astfel, este foarte important să pui calitatea pe primul loc și să alegi un produs cât mai bun ori de câte ori cumperi vopsea decorativă cu efect beton. Iar aceste reguli ar trebui puse în practică și atunci când cumperi vopsea decorativă mobilă.

Oferă atenție caracteristicilor vopselei decorative

Pentru a te asigura că faci o alegere cât mai bună atunci când cumperi vopsea decorativă, ar trebui să oferi cât mai multă atenție caracteristicilor acesteia. În primul rând, va trebui să te decizi asupra tipului vopselei decorative. Vei avea la dispoziție trei opțiuni principale: vopsea acrilică, vopsea mozaicată și vopsea silicatică.

Tencuiala decorativă acrilică se bucură de foarte popularitate, remarcându-se cu o rezistență superioară la factorii corozivi. Rezistă cu brio variaților de temperatură, iar de aceea acest tip de vopsea se folosește la majoritatea tipurilor de construcții.

În ceea ce privește tencuiala decorativă silicată, aceasta se dovedește a fi foarte rezistentă atât la umezeală cât și la murdărie, motiv pentru care se folosește deseori în zonele expuse acestor factori. Mai mult decât atât, se dovedește a fi rezistentă atât la foc cât și la umezeală, motiv pentru care ar trebui să o ai și tu în vedere. În final, mai rămâne de luat în calcul și tencuiala decorativă mozaicată. Ei bine, aceasta este preferată mai ales în zonele exterioare, deoarece rezistă cu brio în fața uzurii. 

În plus, poate fi folosită pentru a crea diferite modele sau decorațiuni, precum și la garduri. În acest sens, ai putea avea în vedere o vopsea decorativă cu efect marmotat. Sigur, te va încânta efectul obținut.

În final, nu îți mai rămâne decât să te decizi asupra nuanței dorite. În comerț, vei găsi magazine cu oferte foarte bogate de vopsele, așa că vei avea ales din peste 77 de culori la vopsea decorativa de perete.Chiar și atunci când ai de vopsit suprafețe din lemn vei avea la dispoziție cel puțin 36 variante de culori la vopseaua decorativa pentru lemn, așa că poți da frâu liber imaginației, pentru a alege nuanțele care te încântă cel mai mult. Indiferent că îți dorești vopsea decorativă stucco sau vopsea decorativă cu efect marmotat, nu te feri în a alege varianta ce te încântă cel mai mult, și sigur nu vei regreta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial