Proiecte de cusut pentru decorarea casei pe care le poți face simplu și rapid

Dacă simți în această primăvară să aduci o reîmprospătare casei tale, decorațiunile textile sunt cea mai simplă variantă.

Proiecte de cusut pentru decorarea casei pe care le poți face simplu și rapid

Te costă mult mai puțin decât zugrăvirea casei sau achiziționarea de mobilă nouă  și în plus îți aduc multă satisfacție dacă sunt create chiar de tine. Ai nevoie de o mașină de cusut și de anumite materiale, în funcție de proiectul pe care ți-l dorești. 

Iată câteva surse de inspirație și idei creative de proiecte pentru toți cei care își doresc o mică schimbare pentru casa pe care o iubesc. Nu o să-ți vină să crezi ce lucruri uimitoare poți face cu aceste proiecte de cusut pentru casă – din materiale noi sau reciclate:

1. Perdele și draperii

Nu crezi că o casă fără perdele arată goală și lipsită de căldură? Dacă majoritatea draperiilor pe care le dorești depășesc bugetul tău, cu autorul unei mașini de cusut poți face exact draperiile și perdelele care îți plac. 

Dintre toate proiectele de cusut pentru decorarea casei, acesta este unul dintre cele mai simple. Ai nevoie într-adevăr de multă răbdare. Măsoară cu atenție dimensiunile ferestrelor și lungimea dorită, și cu doar câteva cusături, poți avea o perdea simplă pentru dormitor, o draperie elegantă pentru living sau perdeluțe de bucătărie cu imprimeuri vesele. 

2. Suport cratiță

Bucătăria ta merită acest mic adaos frumos – suporturi ușoare și practice pentru cratiță. Dacă ți-au rămas mici bucăți de țesătură de la diferite proiecte, poți coase câteva suporturi pentru cratița sau vasele fierbinți pe care să le folosești pentru a proteja masa sau blatul de bucătărie, pe care le poți face cadou celor dragi.  

3. Fețe de pernuțe decorative

Dacă îți plac schimbările și cu ocazia fiecărei sărbători vrei să aduci casei tale un aer proaspăt, un proiect de cusut simplu și rapid de făcut la mașina de cusut sunt pernuțele decorative. Înfrumusețează-ți canapeaua, fotoliile sau patul din dormitor cu pernuțe decorative diverse. Poți opta pentru materiale variate în funcție de sezon, de exemplu de Crăciun poți alege un material cu simbolurile specifice, iar pentru primăvară poți alege un material cu imprimeuri florale. Sau poți crea pernuțe decorative în forme unice pentru camera copilului.

4. Păturele pentru bebeluși

Nimic nu este mai moale decât pielea unui nou-născut. De aceea, produsele pentru ei sunt confecționate din materiale moi și naturale. Dacă vrei să aduci un aer proaspăt camerei bebelușului tău sau vrei să faci un cadou unor proaspeți părinți, păturelele pentru bebeluși vor fi cu siguranță apreciate. 

Sunt proiecte de cusut extrem de simplu de realizat, totul constă în alegerea unui material moale, bumbac sau flanel, de preferat în culori cât mai pastelate sau cu imprimeuri vesele. Poți alege două materiale diferite, una pentru față alta pentru verso. Asigură-te că cele două bucăți de material pe care le folosești au aceeași dimensiune. Folosește un dispozitiv de tăiere rotativ și un covoraș de tăiere pentru a ușura tăierea marginilor drepte. 

Dacă abilitățile tale de cusut sunt mai avansate sau ai o mașină de brodat, un element decorativ interesant poate fi o broderie sau o cusătură decorativă cu numele copilului. 

5.  Coșuri decorative

Ce poate fi mai util și estetic în același timp decât coșulețe textile pentru depozitare și organizare. Coșurile din material textil îți permit să organizezi lucrurile în camera de zi, hol dormitor sau chiar în bucătărie. Aceste coșuri decorative pot fi confecționate din același material cu draperiile sau cuvertura de pat și sunt o modalitate de a face o schimbare a casei fără a cheltui prea mulți bani.

6. Organizator pentru pat

Fiecare casă are nevoie de o mulțime de zone pentru depozitare, mai ales când vorbim de o familie numeroasă. Coșurile din material textil sunt foarte la îndemână pentru depozitarea pentru rafturi deschise, dar pentru dormitor poți apela la ajutorul unui organizator pentru pat. 

Dacă nu dispui de un dormitor generos, care să-ți permite și amplasarea noptierelor, un accesoriu foarte practic, care poate fi prins de marginea patului și în care poți plasa diferite obiecte precum cartea preferată, ochelarii de citit, telefonul mobil și altele, este organizatorul pentru pat. 

Aceste proiecte ușoare pentru decorarea casei sunt ușor și simplu de realizat dacă aveți o mașină de cusut electrică și câteva materiale vesele, și le puteți proiecta pentru a spori sentimentul de căldură și personalitate care ar trebui să vă caracterizeze locuința.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial