(P) Trenduri în alimentație. Ingrediente la modă din motive bine întemeiate

(P) Trenduri în alimentație. Ingrediente la modă din motive bine întemeiate

Gama Superfoods, adică soia, grâu spelta și quinoa în conservă, de la daucy, s-au lansat în sezonul de iarnă și credem că au toate datele pentru a deveni piese clasice în bucătăriile celor care doresc să mănânce sănătos, dar care nu au foarte mult timp la dispoziție.

Soia – marea revenire

Istoria românilor cu soia este destul de complicată. Vă amintiți (sau vi s-a povestit) că pe timpul comunismului preparatele din carne conțineau soia, ceea ce făcea ca acest aliment să aibă un nume prost în rândul românilor. După Revoluție, soia și-a făcut din nou loc, încet-încet, pe mesele românilor. Putem presupune că întâi au adoptat-o cei care posteau, după care a început să fie folosită tot mai des de către cei care doreau o sursă vegetală de proteine. Și așa, de-a lungul anilor, popularitatea acestui ingredient a crescut, astăzi regăsindu-se pe piață în diverse forme. În premieră, daucy vă pune la dispoziție conserve de soia pregătite Al Vapore, în abur și apoi folosind vidarea, care păstrează într-o proporție ridicată nutrienții acestui aliment. Conservele de soia daucy sunt unice pe piața românească și ne bucurăm să vă simplificăm misiunea de a vă hrăni sănătos, într-un timp foarte scurt.

Avem o soia boabe așa de bună încât o să vă vină s-o mâncați simplă, dar avem și o idee excelentă de preparare, oferită de Chef Cătălin Scărlătescu și pe care o puteți vedea aici.

Grâul spelta – retro star, future star

Cine privește grâul spelta din conservele noastre poate exclama „Dar boabele astea parcă sunt arpacaș. Folosește și mama la colivă.'. Ei bine, dragele noastre, aparențele înșeală. Arpacașul reprezintă, de fapt, boabe decorticate de grâu sau orz, mai rar mei. Grâul spelta (Triticum spelta) este, într-adevăr, din familia cerealelor, se mai numește și alac și este fapt, strămoșul grâului actual. Pentru cine nu a gustat încă, vă anunțăm că boabele au un gust asemănător cu al grâului, dar cu o notă mai „rotundă', amintind de gustul nucilor. Acest aliment conține o parte din complexul de vitamine B, minerale, carbohidrați, fibre, acizi grași esențiali și are un conţinut proteic mult mai ridicat decât grâul obișnuit.

Cum se pot folosi conservele de grâul spelta? În principiu, acest aliment poate înlocui orezul sau grâul din diverse preparate. Noi l-am invitat pe Chef Cătălin Scărlătescu să-și folosească priceperea și să ne arate cum să pregătim acest ingredient minunat. A rezultat o supercolorată, supergustoasă și super rapidă salată caldă cu legume și grâu spelta, după cum puteți vedea în această videorețetă . Pe lângă aceasta, v-am prezentat pe pagina noastră de facebook ceva dulce și bun și ușor de preparat, nu doar de către Chef Cătălin Scărlătescu, ci și de fiecare dintre noi. Cu grâu spelta, desigur!

Quinoa. Un succes din Antichitate

Quinoa este cultivată de 4000 de ani. Longevitatea sa este datorată calităților nutritive, având un conținut ridicat de vitamine, minerale și alte substanțe benefice pentru sănătate. Totodată, quinoa este ușor de digerat. Conținutul crescut de proteine o face potrivită pentru cei care au o dietă vegetariană. Și pentru acest superaliment avem o superrețetă: nici mai mult, nici mai puțin decât burger delicios cu quinoa.

Conservele de quinoa, ca și cele de grâu spelta și de soia, pot fi găsite doar la daucy și credem că vor face furori în rândul vostru, al celor care doresc să mănânce sănătos, dar fără să piardă mult timp în bucătărie. Și pentru că sănătatea înseamnă și frumusețe, vă invităm să vă mențineți în formă cu aceste superalimente care au trecut testul timpului în preferințele oamenilor din întreaga lume.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet